USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Помилки у «Заповіті» Шевченка виправлять

17 Серпня 2013 14:02
Художня рада при Дніпропетровській міськраді ухвалила рішення, що відділ комунального господарства Жовтневої райради, що є замовником реконструкції пам’ятника Шевченку, виправить помилки, допущені під час написання уривку з «Заповіту» на п’єдесталі, інформує День.
Згідно з рекомендацією філологів Дніпропетровського національного університету чотиривірш «Заповіту» відтворять у варіанті, наведеному у виданні «Кобзаря» 2009 року. Поки помилки, допущені в написі на пам’ятнику Кобзареві в Дніпропетровську, заклеїли плівкою.
Реставрувавши пам’ятник, підрядники зробили кілька помилок у викарбованому на п’єдесталі уривку з тексту «Заповіту». Зокрема, вони пропустили коми, слово «пом’янути» написали без апострофа, а «незлим» у два слова - «не злим».
У повідомленні йдеться, що проблема з виправленням напису полягає у тому, що норми сучасної української мови розходяться з авторським написанням Шевченка і це викликало дискусію у фаховому середовищі.
У Дніпропетровську відновили 50-тонний пам’ятник Тарасові Шевченкові – один із найвищих у світі. Монумент повернули на своє місце на острові посеред Дніпра, після дворічної відсутності: перед демонтажем його «обезголовили», що викликало нарікання громадськості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вася Показати IP 18 Серпня 2013 02:24
Во, блін, виходить і Шевченко безграмотний був. Шо, в облом було купити Кобзаря 2009 року і переписати собі без помилок?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus