USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Не допоможе навіть міністр охорони здоров’я»: що робити, якщо щеплення проти COVID-19 є, а сертифікату немає

13 Листопада 2021 17:09
Неправильне ім’я чи прізвище, помилки в номері вакцини чи інформації про щеплення – основне, чому не підтягується сертифікат у «Дії».

У Рівному 19-річна дівчина щепилася від коронавірусу, однак ні «Дія» сертифікат не підтягує, ані сімейна лікарка вакцинацію не знаходить. Каже – це щось наплутали в центрі вакцинації. А там претензії відкидають.

Про те, що ж робити з таким замкненим колом і куди звертатись, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Марина Попович вчиться у Львові. І має підробіток у місцевій кав’ярні. Тепер змушена щотри дні робити тест на «ковід». І мізкувати, як дістатися додому на Рівненщину. Бо саме там вакцинувалася разом з батьками.

Поки донька за 200 кілометрів, батько вже три тижні намагається з’ясувати, що коїться.

«Бригада каже, що ми ввели в реєстр – хай ваш сімейний лікар нормально дивиться. А сімейний лікар стверджує, що я нічого не бачу, хай вони правильно вводять», – розповідає батько Сергій Попович.

У центрі, де щепилася родина, лікарка загальної практики сімейної медицина Оксана Мельничук говорить, що в базі даних є щеплення, зроблене 21.10.

Вакцинувала, каже лікарка, інша бригада. Не бачить щеплення сімейна лікарка, ймовірно, тому що в Марини одразу дві електронні медкарти.

«У вас створений дублікат карти. Вам треба, щоб ваш сімейний лікар об’єднав ці карти і навів тут порядок», – зазначає вона.

Через те, що сімейна лікарка на лікарняному, розбиратися береться завідувачка амбулаторії. І певнить, що в Марини лише одна медкарта і радить повертатися туди, звідки приїхали, бо виправити це може лише та людина, яка робила щеплення і вносить сюди інформацію.

Від цих поневірянь у батька Марини вже голова обертом. Та у подібній ситуації – чимало українців.

За словами члена команди підтримки «Дії» Олексія Буравенка, основна проблема – лікар зробив помилку.

Неправильне ім’я чи прізвище, помилки в номері вакцини чи інформації про щеплення – основне, чому не підтягується сертифікат у «Дії».

«Якщо лікар робить помилку та записує другу вакцину як першу, то з’являються два жовті сертифікати», – пояснює Буравенко.

«Ні служба підтримки «Дії», ні навіть міністр охорони здоров’я не може взяти і виправити дані про щеплення, бо кожне щеплення підписує лікар своїм електронним ключем», – наголошує керівник з розвитку електронних послуг у Мінцифри Мстислав Банік.

Що робити, коли ні центр вакцинації, ні лікар на зустріч не йдуть – беруться з’ясовувати в управлінні охорони здоров’я. І ставлять крапку: збій стався через те, що у пацієнтки таки дві медкартки.

Найчастіше це буває тоді, коли перезаключається декларація з дитячої на дорослу. Проте отримати другу картку можна і змінивши сімейного лікаря. Виправити це можна, надіславши запит до Національної служби здоров’я України.

Він обробляється і тоді лише в системі залишається одна картка. Та це може тривати і до місяця. Тож поки Марині, через те, що виявили збій, дозволяють щепитися вдруге і поки помилку виправляють – обіцяють роздрукувати паперовий сертифікат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ВІРУС Показати IP 13 Листопада 2021 20:39
Номер ВАКЦИНИ ДУЖЕ ЦІКАВО.....
АНТИВІРУС до ВІРУС Показати IP 13 Листопада 2021 21:46
Мене посилають... у мене немає сімейного лікаря (Він помер від корони, а нового не підписав). Хоча, вакцинувався ще у серпні.Якщо немає сімейног, але я вакцинований...який номер вакцини.... про що мова???
Ольга Показати IP 14 Листопада 2021 12:30
При цій придуркуватій владі в жодній сфері немає порядку. Вибрали клоуна - тепер ніби маємо сміятись, але чомусь не смішно.
Народна прокуратура Показати IP 14 Листопада 2021 13:00
Діджиталізіція, вона така... Сувора.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus