USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Понад 3 тисячі в’язнів вивезуть із Криму, щоб врятувати від Сибіру

31 Березня 2014 10:10
Із тюрем Криму збираються перевезти в Київ 3258 в'язнів, щоб врятувати їх від Сибіру, - повідомляє ТСН.

Столична пенітенціарна служба планує прийняти в себе кримських в'язнів. Про це заявив начальник прес-служби управління держпенітенціарної служби в Києві та Київській області Олександр Науменко. Процес переведення почнуть, коли домовляться з владою РФ. Правозахсники переконують, що це необхідний крок, бо в Криму відбувають покарання жителі інших регіонів України. Правники бояться, що якщо не перевезти їх у Київ, людей відправлять до Сибіру.

"З 3258 кримських ув'язнених більше половини є мешканцями інших областей та регіонів України, в тому числі Києва та київської області. В'язнів, як людей з обмеженими правами до пересування, можуть змусити прийняти громадянство РФ і відправити відбувати строк куди-небудь у Сибір, при цьому цілком імовірно, що статті, за якими вони відбувають покарання в Україні, перекваліфікують у статті РФ", - повідомив у коментарі Сегодня правозахисник Едуард Багіров. Це дуже велика кількість ув'язнених, розповідають експерти. Зі сталінських часів такого перевезення ще не було.

"Так багато ув'язнених не перевозили зі сталінських часів, але тоді були спеціальні норми щодо етапування такої кількості ув'язнених. Сьогодні, щоб доправити таку кількість ув'язнених з колонії до поїзда піде не менше 24 годин. Для цього знадобиться близько 10 автозаків і 20 чоловік конвою (по 2 конворіра в 1 автозак), плюс до цього 30 військових для оточення території вокзалу. Щоб перевезти всіх ув'язнених, потрібно буде зробити не менше 100 ходок. На вокзалі всіх ув'язнених розмістять у спецвагони, таких вагонів потрібно буде 30 (в 1 купе - 6 ув'язнених).

Після прибуття до Києва вся схема повторюється. Щоб розвести всіх ув'язнених у колонії, піде не менше 3-х діб, 4 тонни бензину, а це близько 200 тисяч гривень", - розповів начальник прес-служби управління держпенітенціарної служби в Києві та Київській області Олександр Науменко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 31 Березня 2014 11:13
Домовляться, домовляться. В Росії і своїх відморозків вистачає, а тут ще й наших треба утримувати. Віддадуть за милу душу!
Анонім Показати IP 31 Березня 2014 12:29
Головне питання нової влади. Вчителі без зарплати проживуть, вже раз в 90-х мали тренування на виживання.
Анонім Показати IP 31 Березня 2014 13:36
довезут до границы и отпустят..
Анонім Показати IP 31 Березня 2014 14:17
Отже ПС поповнится на ПОНАД 3 ТИСЯЧІ
Джулія Показати IP 31 Березня 2014 15:21
В'язнів запитайте, ДЕ вони хочуть сидіти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus