USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Понад дві третини готелів Волині – беззіркові

28 Квітня 2011 15:23
Готельним бізнесом на Волині 2010 року займалось 31 підприємство – юридичні особи.
Найбільше готелів традиційно розташовано у Луцьку, в Любомльському та Шацькому районах, що пов’язано з індустріальним розвитком, наявністю центрів туристичних потоків, курортної місцевості. Про це повідомили в Головному управлінні статистики Волинської області.
На початок 2011 року в готелях нараховувалося близько 1,3 тисячі номерів, які одночасно можуть прийняти понад 2,4 тисячі осіб. Більше 60% номерів – двомісні та одномісні.
Кількість приїжджих, що скористались послугами готелів в 2010 році, становила 72 тисячі осіб. З них 8,5 тисячі – іноземні громадяни.
«Географія» туристів, які приїжджають на Волинь, охоплює 73 країни світу, та найчастіші гості – це поляки, німці, білоруси, росіяни, литовці, латвійці.
З 2008-го спостерігається тенденція до зменшення кількості іноземців, які проживають в готелях області.
П’ята частина клієнтів зупинялась в готелі «Україна», 16% – в «Лісовій пісні», 14% – в «Світязі», більш ніж десята частина – в «Лучеську», дещо менше, 8%, – в «Профспілковому».
У той же час готельні номери по області були завантажені в середньому менш, ніж на п’яту частину.
Кількість же осіб, які обслуговувалися готелями торік, була однією з найнижчих за останні 10 років, не враховуючи 2009-го. В основному позначився негативний вплив фінансово-економічної кризи, зменшення платоспроможності всіх категорій споживачів, зростання роздрібних цін на послуги.
За 2010 рік підприємства отримали доходів від основного виду діяльності на 22 мільйони гривень у діючих цінах, що на 12% більше, ніж у 2009-му. Проте лише третина готелів отримала прибутки від діяльності.
Додаткові послуги при готелях надавали 42 структурних підрозділи: автостоянки, ресторани, бари, сауни, пральні, заклади торгівлі тощо. Вони принесли доходу на 3 мільйони гривень, проте це майже на чверть менше, ніж у попередньому році.
Третина ж підприємств головним джерелом грошових надходжень мала доходи від здавання в оренду своїх приміщень, інших видів діяльності.
У загальному готельний бізнес області ще не відповідає сучасним умовам господарювання, про що свідчить, «беззірковість» понад двох третин готелів.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Рос Показати IP 17 Серпня 2020 15:32
Я б погостюввав у такіх готелях.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus