USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Попередити злочин важливіше, ніж його розслідувати, – луцькі патрульні

11 Січня 2016 08:39
Одним з головним завдань патрульної поліції – запобігання злочинності. Про це розповів заступник керівника департаменту патрульної поліції України Сергій Блажевич, - інформує Патрульна поліція Луцька у Фейсбуці.

Відповідаючи на закиди, що поліція нібито недостатньо займається кримінальними розслідуваннями, Сергій Блажевич нагадує, що запобігання злочинності вагоміше для суспільства, ніж розслідування вже скоєних злочинів та пошук винних.

Нагадаємо, як заявив прокурор Волинської області Дмитро Чепіжак під час прес-конференції 30 грудня що на Волині рівень правопорушень - один із найменших в Україні.

«Останнім часом багато читаю повідомлень про бездіяльність Патрульної Поліції. Особливо це стосується питань, пов'язаних з кримінальними злочинами.

Важливо зрозуміти - згідно з Положенням про Департамент Патрульноі Поліції України ми маємо право на превентивну та профілактичну діяльність та виявлення і припинення фактів порушення ПДР», - пише Сергій Блажевич та наводить відповідні цитати з Положення:

"1. Департамент патрульної поліції відповідно до завдань патрульної поліції:

- реалізовує в межах своєї компетенції державну політику у сфері забезпечення публічної безпеки і громадського порядку, охорони та захисту прав і свобод людини, інтересів суспільства й держави, протидії злочинності, безпеки дорожнього руху;

- забезпечує співпрацю підрозділів патрульної поліції у межах наданих їм повноважень з іншими структурними підрозділами Національної поліції та МВС України;

- здійснює превентивну та профілактичну діяльність, спрямовану на запобігання вчинення правопорушень;

- виявляє та припиняє факти порушення безпеки дорожнього руху, а також виявляє причини і умови, що сприяють їх вчиненню;

- організовує контроль за додержанням законів, інших нормативних актів з питань безпеки дорожнього руху та охорони навколишнього середовища від шкідливого впливу автомототранспортних засобів."
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучани Показати IP 11 Січня 2016 09:09
Хлопці ,не звертайте уваги на критиканів. Це,як правило ,є бездарні мусара та туніядці. Ви робите все правильно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus