USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Пожежне авто для Луцька хочуть придбати коштом забудовників

19 Липня 2016 17:29
Пожежний автомобіль, який дозволить гасити полум’я на 9 поверсі і вище, а також евакуйовувати людей, луцькі рятувальники планують придбати за кошти спонсорів та забудовників.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 19 липня.

Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Юрій Кирилюк під час презентації програми захисту населення на 2 роки зазначив, що рятувальники не можуть гасити полум’я вище 9 поверху і евакуйовувати звідти людей. Відтак, є необхідність в придбанні необхідної техніки. Проте, у програмі, в яку закладено 8 мільйонів гривень, коштів на його покупку не передбачили. Натомість, купити його хочуть коштом забудовників, які зводять високі будинки, та за гроші спонсорів.

Окрім того, кошти, передбачені програмою, використають на встановлення у Луцьку гучномовців для оповіщення населення, а також на забезпечення автоматичними пожежними сигналізаціями окремі школи чи садочки міста.

Як раніше повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, в обласному центрі досі немає пожежних автомобілів, які могли б «дотягнутись» до двох 16-поверхових будинків, які є в місті. Проте, у найближчі 5 років така техніка може з’явитись завдяки реалізації програми захисту населення.

Начальник управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області Володимир Грушовінчук зауважив, що у Луцьку досі немає техніки, за допомогою якої можна було б евакуйовувати людей з квартир найвищих поверхів. Таких будинків у місті два – по проспекту Волі і на вулиці Словацького. З його слів, якщо говорити про столицю, то всього таких 3 машини є у Києві. Ціна однієї одиниці техніки становить не менше 10 мільйонів гривень.

До слова, у 16-поверхівці, що на Словацького, в травні 2013 року горіла квартира на 13 поверсі. У службі надзвичайних ситуацій припускали: пожежа, ймовірно, сталась через недотримання вимог пожежної безпеки під час експлуатації електронагрівальних приладів. Вогонь знищив речі домашнього вжитку, меблі, внутрішнє оздоблення спальні у квартирі 65-річної власниці. Окрім того, пожежа пошкодила і сусідню квартиру – вогонь зачепив балконну та віконну раму, речі в спальні квартири поруч - за номером 81. Пожежу ліквідували протягом 20 хвилин за допомогою 7 пожежних машин, зокрема працював автомобіль газодимозахисної служби та гідравлічний автопідіймач.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
лучани Показати IP 19 Липня 2016 17:44
Якщо продати маєток генерала, то можна якраз машину купити. На офіційну зарплату маєтки незбудуєш.
Інженер Показати IP 19 Липня 2016 19:27
Гарно написано "коштів на його покупку не передбачили". А чому? Ці колядники ще з 2008р. тільки і говорять треба, і треба. Ось нехай з незаконих забудов собі візьмуть. (хто нагло надбудував поверхи).
Сергій до Лучанина Показати IP 19 Липня 2016 23:20
Приїдь до мене в Ліпіни - я тобі покажу маєтки! А ту хатинку яку побудував Грушовінчук немає й з чим порівняти, тут (в Ліпінах) вартість однієї земельної ділянки дорожча за його будинок разом із землею :) Треба бути дурним, щоб обіймаючи таку посаду (15 років) не побудувати будинок і саме головне, що й на генеральську зарплату можливо побудувати такий дім, але ж українська жаба завжди когось душить!
Волинь до Лучанин Показати IP 19 Липня 2016 23:57
Хтось робить, все життя щоб щось мати, а хтось бухає, по барам сидить кожного дня і дивишся жаба додушить!
жаба Показати IP 20 Липня 2016 08:05
Та любий котедж збудований а нечесні гроші. Або податкі не платив або крав. Коли вже візмуться за декларації чиновників та підприємців. Вся ВАРШАВКА не платить податки. Про яку жабу мова?
Драбина Показати IP 21 Липня 2016 00:03
Років двадцять, ще з появленням Груши на Волині пишуть цю рацуху в обласних і міських програмах. Звітують про потуги щодо виконання. Однак, драбини немає. Впевнена, що це чергова спроба аби показати що ми щось робимо...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus