USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Гонтарева може втекти в Москву, - експерт

10 Квітня 2017 22:31
За три роки управління Національним банком України Валерією Гонтаревою позитивних змін в економіці країни немає. Разом з тим, є підозри, що Гонтарева може покинути Україну через кримінальне переслідування.

В інтерв'ю Politeka екс-міністр економіки Володимир Лановий зазначив, що депозити вкладникам не повернули, відсоткові ставки дуже високі, а кредитів не видають.

«Банки не працюють. Підприємства в поганому стані. Збитки перевищують доходи в економічній сфері. Банківська система впливає на всю економіку, але нічого не робиться, щоб цей вплив був позитивним», - сказав він.

Лановий розкритикував те, що НБУ не проводилась робота щодо проникнення, об'єднання, конвергенції з європейськими економіками і фінансами. Він переконаний, що Нацбанк не проводив проєвропейську політику, засновану на стабільній фінансовій системі євро і прив'язці національної валюти до неї.

Разом з тим, керуючий партнер Національної антикризової групи Тарас Загородній каже, що Гонтареву може чекати кримінальна відповідальність. Через це екс-очільниця НБУ може спробувати втекти в Москву.

«Але це залежить від того, чи доведуть справу до логічного кінця. Якщо зараз спливуть ще й справи по МВФ і виявиться, що кошти використовувалися не за призначенням, питання до неї будуть і у ФСБ. Тому не виключаю, що вона скоро може опинитися в Москві », - сказав він, коментуючи заяву екс-глави Національного банку про звільнення.

Експерт упевнений, що президент Петро Порошенко з задоволенням залишив би Валерію Гонтареву на чолі Нацбанку, оскільки вона його повністю влаштовувала.

«Він її давно знає і може контролювати. Але запахло смаженим. Щодо діяльності Гонтаревої і її команди з'явилися питання в НАБУ, СБУ і Генпрокуратури », - сказав він.

Загородній вважає, що Гонтарева причетна до системного руйнування банківської системи України. Він зазначає, що в період її керівництва Нацбанком відбулося знищення українських банків з українським капіталом.

«Поки українські банки знищували, частка російських тільки зросла», - резюмував він. Нагадаємо, сьогодні, 10 квітня Валерія Гонтарєва офіційно заявила про відставку з посту глави Нацбанку України. Вона також сказала, що готова відзвітувати у Верховній Раді про свою діяльність.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 11 Квітня 2017 09:46
Як в нашій державі ,як в анекдоті :Нацарював собі 100 рублів і втік

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus