USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Правнук Ольги Кобилянської відвідав Колодяжне. ВІДЕО

4 Серпня 2013 15:30
З нагоди 100-річчя пам’яті видатної поетеси, письменника, драматурга Лесі Українки, до Колодяжного приїхали гості з різних куточків Волині та України. Вони поклали квіти до пам’ятника великої українки на території літературно-меморіального музею-садиби, інформує ТЦ Ковель.

У Колодяжному поетеса розпочала і написала близько 80-ти літературних творів. Востаннє Леся відвідала село у 1907 році. Загалом же з цим мальовничим куточком Волині пов'язано чверть століття її короткого, але натхненного життя.
Спадкоємцем родинного маєтку Косачів в Колодяжному став найменший брат поетеси - Микола Косач. Відтепер на його могилі, що на сільському кладовищі, з'явився меморіальний пам'ятник.
Відшукати пам'ятник Миколі Косачу на кладовищі в Колодяжному можна за інформаційним вказівником при вході. А спеціальний матричний код, вмонтований у надмогильну плиту, допоможе туристам більше дізнатися про цю особистість з Інтернету.
У вітальні «білого» будиночку для гостей Колодяжного того дня звучав Лесин рояль: так і колись через відкрите вікно можна було почути, як торкається клавіш старовинного інструменту сама поетеса.
У повідомленні також йдеться, що поезія Лесі Українки, покладена на музику, звучала у виконанні ще одного гостя Колодяжного - оперного співака та правнука Ольги Кобилянської Костянтина Ріттеля-Кобилянського.
Культурну програму урочистостей з нагоди 100-річчя з дня смерті поетеси завершив концерт народної хорової капели «Лісова пісня» в одному із залів літературного музею Лесі Українки в Колодяжному.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus