USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Музей Лесі Українки в Сурамі може розвалитися. ФОТО

5 Серпня 2013 12:25
Будинок, в якому вже більше 60 років діє музей Лесі Українки в грузинському місті Сурамі, може розвалитися. Про це повідомила його екскурсовод Ніно Салагая, - пише Рідна країна.

Екскурсовод розповіла, що поки посольство України в Грузії намагається розв’язати проблему, залучивши кошти на придбання нового приміщення для музею. Але ще не відомо, на якій стадії вирішення це питання. Зі слів пані Ніно, зараз музей розташований неподалік від вулиці, на якій проживала відома українська поетеса. Експозиція складається переважно зі світлин, на яких – сама Леся Українка, її батьки, брати і сестри, а також друзі.

У музеї часто бувають українці та грузини – переважно зі змішаних сімей. Щорічно вшанувати її пам’ять приїжджає делегація із Новограда-Волинського. У Сурамі минали останні десять днів життя Лесі Українки. Будинок, в якому вона жила, до наших часів не зберігся.
При музеї також знаходиться бібліотека. Поруч із музеєм встановлене погруддя Лесі Українки.

Музей створений 1952 завдяки допомозі грузинського письменника Георгія Леонідзе.


Читайте також про заходи на Волині, присвячені 100-річчю від дня смерті нашої землячки Лесі Українки.
«Історія східних народів» залишилась без ілюстрацій. ФОТО
Правнук Ольги Кобилянської відвідав Колодяжне. ВІДЕО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
кгб Показати IP 5 Серпня 2013 13:54
шановні волиняни, керівництво краю. а чи не час нам, землякам геніальної дочки, відгукнутися на проблему?! чекати з держави на допомогу в ремонті будиночка у грузії, то рівнозначне дочекатися розвалини на місці останнього прихистку нашої лесі. думаю, борис петрович - патріот краю, хто б і що не казав, а він міг би закрутити добру справу по збору коштів на той ремонт. впевнений, відгукнуться серйозні люди і просто пересічні волиняни, кому не байдужа ситуація. громада, ану, докажем, що ще можемо толокою щось да зробити. тож 100 літ її з нами нема, невже ж на 101-му і будиночка не буде?!
волиняка Показати IP 5 Серпня 2013 14:06
о, навіть ідейки волинські новини подають, а то тільки поливати одні одних вміють. в принципі, ідея правильна, тільки хто візьметься за справу? облдержадміністрація? - ніколи, клімчук - міг би перстом комусь доручити на громадських засадах. я готов теж пожертвувать на добре діло. складно буде, бо ми привикли тільки болтати про сторіччя памяті біля памятників, а чи готові скинутися - не знаю. я - так. куди і кому?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus