USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Православні сьогодні святкують Голодну кутю

18 Січня 2014 09:33
18 січня у православному світі відзначається Голодна кутя, яка за своєю суттю вечором-приготуванням до великого свята Богоявлення Господнього Хрещення, передає УНН.
Це пам’ятний день для християн, оскільки саме тоді відбулося хрещення Ісуса Христа. Як відомо, його в річці Йордан хрестив Іоанн Предтеча.
Слово “хрещення” походить від грецького поняття “занурення”. Цей обряд раніше був очисним обмиванням, але в сучасному християнстві хрещення має інше значення: взяття на себе хреста.

На Голодну кутю зараз заведено освячувати воду. Водохрещення проводять в православних храмах. Туди всі люди приносять воду, щоб
священик покропив її. Крім того, вважається, що вода, набрана з будь-якого природного джерела під час Голодної куті, вже має цілющу силу.
Така вода може зберігатися дуже довго. Її потрібно пити потроху натщесерце і обов’язково після молитви. Християни вірять, що вода, освячена в день Голодної куті, позбавляє людей від різних душевних і тілесних недуг. Але для цього людина не повинна мати зла або поганих задумів на серці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus