USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Правила утримання тварин у Луцьку змінюють

17 Жовтня 2017 20:35
Розробку нових правил та їхнє затвердження планують завершити цього року. Завдяки змінам, розповідають посадовці Луцької міської ради, вигул та утримання собак стане культурним, а порушників зможуть притягати до відповідальності.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 17 жовтня.

Директор КП «Ласка» Дана Новарчук інформувала, що правила будуть практично нові й кардинально різнитимуться від нинішніх.

Зокрема, пояснює директор департаменту муніципальної варти Юлія Сиротинська, буде передбачено механізм притягнення людей до відповідальності за порушення правил.

«Зараз ми завершуємо роботу над новими правилами утримання собак, буде враховано багато моментів, які зараз не врегульовані. Фактично, зараз неможливо когось притягнути до відповідальності за ті чи інші порушення. Для прикладу, дитина 8 років вигулює зранку пса на дитячому майданчику, тварина лишає продукти життєдіяльності й протокол щодо адміністративного порушення на дитину ми не маємо права складати. А в правилах буде зазначено з якого віку можна вигулювати собак», - розповіла Юлія Сиротинська.

ЧИТАТИ ЩЕ: ДЕ У ЛУЦЬКУ МОЖНА ВИГУЛЮВАТИ СОБАК

Нові правила утримання тварин мають намір представити вже цього місяця, аби наступного перейти до їх затвердження. Посадовці також додали, що розробляють їх базуючись на кращому досвіді Львова, Києва та Одеси.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанин Показати IP 18 Жовтня 2017 07:46
Кругом порядок, лишилось тільки собак штрафувати та їх власників. Наведіть порядок на авторинку, на старому ринку, на Варшаці, де бариги розкладають свій товар на тротуари, проїжджі частини!!!
Лучанниин Показати IP 18 Жовтня 2017 10:27
А в правилах буде зазначено з якого віку можна вигулювати собак????? ви там об сосну вдарились??
ЛУЧАНКА Показати IP 18 Жовтня 2017 15:58
СПОЧАТКУ ОБЛАДНАЙТЕ МІСЦЯ ДЛЯ ВИГУЛУ СОБАК, ЯКІ ЗАТВЕРДЖЕНІ ЩЕ В 2010 РОЦІ, А ПОТІМ ПИШІТЬ ПРАВИЛА ПРО ШТРАФИ І ВІК ВИГУЛУ СОБАК.
Наталія Показати IP 19 Жовтня 2017 16:02
Цікаво а якщо безпритульна тваринка лишає продукти життєдіяльності на дитячому майданчику, на кого тоді виставлятимуть штраф ??? На Дану Новарчук ...???))) Краще зверніть увагу на те, що власники великих собак включаючи бійцівські породи вигулюють своїх собак без намордників . Неодноразово бачила як агресивний пес якого ледь втримує власник кидаеться на перехожих і інших собак ! Це по Вашому нормально...? А якщо зірветься і власник не втримае собаку ... поруч гуляють діти і люди з маленькими собачками . За це треба думати і штрафувати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus