USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Нові правила утримання тварин у Луцьку: собаки, крокодили та мейн-куни

18 Грудня 2017 16:26
У новій редакції правил утримання тварин у Луцьку регламентували розміри вольєрів для екзотичних тварин, вдосконалили поняття вигулу собак та згадали про вигул котів породи мейн-кун.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 18 грудня.

Депутати розглянули проект правил утримання тварин у Луцьку у новій редакції. Директор КП «Ласка» Дана Новарчук повідомила, що у нових правилах вдосконалили поняття прогулянки (під час прогулянки власник тварини повинен вести її на повідку та обов’язково прибирати за нею продукти життєдіяльності). Якщо ж це майданчик для вигулу тварин, власник може спустити собаку з повідка та гратися з нею.

Порівняно з попередніми правилами, у нових з’явилося поняття жорсткого ставлення до тварин та гуманного поводження з тваринами. Ввели розділ про утримання сільськогосподарських тварин (їх також нині вигулюють на території міста і не прибирають за ними, що створює проблеми), введені вимоги до майданчиків для вигулу тварин, майданчиків для тренування собак, є розділ про притулки для тварин.

Також у правила внесли перелік диких тварин і мінімальні норми площ для їхнього утримання. Так, можна буде контролювати утримання тварин, які перебувають у зоомагазинах. Наприклад, муніципальна варта зможе контролювати, чи дотримані норми з утримання цих тварин у зоомагазинах, чи достатнього розміру тераріуми для черепах тощо. Вказані навіть норми утримання крокодилів, хоча їх наразі немає у місті.

Окремо у правилах виділили породу котів мейн-кун (рись, схрещена з котом), оскільки у місті вже є два власники таких котів, які їх вигулюють, а досі регулювали лише вигул собак.

На запитання голови комісії Андрія Козюри про те, яких крокодилів можна утримувати на території міста. Дана Новарчук відповіла, що крокодил довжиною від двох метрів повинен утримуватися в тераріумі з басейном завглибшки не менше метра. Крокодил завдовжки менше двох метрів повинен утримуватися у тераріумі з басейном завглибшки не менше 0,5 метра. Втім, згідно із законодавством, дикі тварини не можуть утримуватися в домашніх умовах. Вони повинні перебувати у зоопарках чи національних парках.

Щодо заборонених порід собак керівник КП «Ласка» зазначила, що такого переліку немає, однак є перелік собак з підвищеною агресивністю, які підлягають безумовній стерилізації. Також є перелік собак, які потенційно небезпечні. Цих тварин вигулюють обов’язково у намордниках, на повідку.

Члени комісії рекомендували підтримати проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Михаил Показати IP 18 Грудня 2017 18:33
Сами вы рыси! Мейн-кун - естественная порода и не имеет никакого отношения к рысям. Они ничем не отличаются от кошек других пород, кроме, разве что, размера.
К.лучанин Показати IP 18 Грудня 2017 19:12
"Окремо у правилах виділили породу котів мейн-кун (рись, схрещена з котом), оскільки у місті вже є два власники таких котів, які їх вигулюють, а досі регулювали лише вигул собак." - Мейн-кун походить зі штату МЕН (США). Рись схрещена з котом - це одна із легенд походження кішки. За іншою легендою ця порода кішок походить від схрещування самки єнота і кота. Шерсть, хвіст є підтвердженям цьому. Єнотовидних кішок у Луцьку є багато. Більшість із них стерилізовані. Це гарна порода кішок і дуже товариська. Вимагає уваги і догляду.
Лучанин Показати IP 18 Грудня 2017 19:12
Дана щось п*зданула і на її статистику вся робоча група повелась. Чи ви разом щось курите???
ще не зовсім свідоми Показати IP 18 Грудня 2017 19:33
Саме головне, що на часі.
Кіт Показати IP 18 Грудня 2017 19:34
А де майданчики для вигулу собак? (крім того що облаштували у парку Героїв Майдану).
456 до Кіт Показати IP 18 Грудня 2017 21:28
Не хочеш їхати в парк Героїв Майдану - на балконі в себе вигулюй. Чи в дитячій кімнаті своїх дітей, ти ж любиш на дитмайданчиках вигулювати псіну!
Анна до 456 Показати IP 20 Грудня 2017 08:59
Може краще ви своїх дітей вивозьте на майданчик через все місто? Не хочете, щоб ваші кохані діточки бачили "псін", то організуйте майданчик для вигулу в кожному районі.
285 до 456 Показати IP 20 Грудня 2017 09:00
Буду вигулювати де хочу - хоч на дитячому майданчику, хоч у тебе вдома, коментаторе
Сойка Показати IP 18 Грудня 2017 19:51
Лол, мейн-куни це не були отримані в результаті схрещення з рисю. Пані Новарчук не завадило б почитати про цю породу, перед тим, як подібну нісенітницю казати
Анна Показати IP 18 Грудня 2017 20:07
А білка тоді гібрид рисі та миші?
Олег Показати IP 18 Грудня 2017 20:09
Хай краще пані Дана розкаже про трупи тварин, які з її притулку-концтабору кожен тиждень мішками виносять
Анонім до Олег Показати IP 19 Грудня 2017 23:01
Тут наразі стае питання про КРОКОДИЛІВ, яке дуже цікавить депутата.
Сойка Показати IP 20 Грудня 2017 09:36
Модератор, певно, спеціально залишає агресивні комментарі і не публікує нормальні

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus