USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Хто на Волині видобуватиме бурштин

17 Листопада 2014 12:02
Оскільки підприємства, що «зареєстровані у квартирі», або мають власників-банкрутів, прагнуть отримати дозволи на видобуток бурштину на Волині, вибір можуть зробити на користь ДП «Бурштин України».

Про це стало відомо під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 17 листопада.

Володимир Гунчик нагадав, що цього тижня відбудеться засідання постійної комісії облради з питань екології, під час якого він звертатиметься до депутатів, аби ті прийняли «правильне рішення» щодо розгляду про підприємство «Волиньбуртштин».

Він наголосив, що, якщо хтось намагатиметься розвернути стратегічну позицію влади Волині у свій бік, влада використає пропозиції, що надходять від держави. Так, до нього зверталося ДП «Бурштин України» (єдине держпідприємство, що здійснює видобуток відповідно до законодавства), яке підтримує ініціативу обласної влади щодо впорядкування видобутку бурштину на території області. Підприємство пропонує долучитися до розвідки родовищ та видобутку мінералу на Волині.

З його слів, КП «Волиньбурштин» матиме пріоритетне право на проведення розвідки і видобутку цінного мінералу. Водночас, нині є бажання декотрих структур «зареєстрованих в одній з квартир» та таких, що мають негативну фінансову історію, отримати дозволи облради на видобуток бурштину. Із шести компаній, що подали заявку, три, з його слів «зареєстровані на квартирі в баби Дусі», у двох – один власник, одна з компаній якого банкрут і ще одна компанія нікому невідома.

«Якщо я зрозумію, що ми не зможемо в області самостійно впорядкувати це питання, надавши можливість нашому комунальному підприємству займатися цими роботами, доведеться запросити ДП «Бурштин України»», - зауважив голова ОДА.

З його слів, підприємство «Волиньбурштин» повинно розпочати роботу вже цього року.

Нагадаємо, в області процвітаєнелегальний видобуток сонячного каменю. Влада області планує цей бізнес прикрити, створивши натомість комунальне підприємство, яке розроблятиме родовища бурштину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 17 Листопада 2014 12:10
яценюк і далі)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus