USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Представили заступника начальника Луцького прикордонного загону

23 Листопада 2015 09:27
Чергове засідання ради оборони області розпочалося з представлення першого заступника начальника Луцького прикордонного загону – начальника штабу Миколи Скарвінка. Про це повідомляють в ОДА.

Обговорили також питання ведення військового обліку. Про створення ефективної системи військового обліку військовозобов’язаних присутніх поінформував тимчасово виконувач обов'язків обласного військового комісара Геннадій Лічман. Зокрема, він зауважив, що у цьому напрямку в області має бути налагоджена тісна співпраця військових комісаріатів, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій. Однак, мають місце факти, коли не всі суб’єкти господарювання надають відповіді на запити військкоматів про військовозобов’язаних працівників. Окрім того, не у всіх районах проведена й звірка списків військовозобов’язаних, зокрема, якісні та кількісні показники.

– Не виникає питань щодо ведення облікових списків у Горохівському, Луцькому, Ківерцівському, Маневицькому, Старовижівському районах та місті Луцьку, – наголосив т.в.о обласного військового комісара. – Гірше організовуються заходи в Іваничівському Локачинському, Турійському районах, де звірки проведені лише на 30-35 %, та Любешівському – на 60 %.

На переконання Геннадія Лічмана, формальний підхід у цьому – недопустимий. Наразі, відповідно до плану, загалом такі звірки облікових списків проведені на 80 %, проте до 18 грудня ця робота має бути завершена повністю. Позаяк якісно проведена робота з впорядкування списків військовозобов’язаних стане запорукою проведення на належному рівні мобілізаційних заходів щодо забезпечення людськими та транспортними ресурсами.

Згідно з інформацією Геннадія Лічмана, в області заплановані заняття з працівниками, які є відповідальними за ведення військового обліку на підприємствах, установах та організаціях. Разом з тим, голова облдержадміністрації порекомендував керівникам районів та міст, а також районним військовим комісарам у грудні провести зустрічі з новообраними сільськими та селищними головами, позаяк для них це – новий напрямок роботи.

Не менш важливим для Волині залишається питання про осінній призов громадян на строкову військову службу. Відтак, виконувач обов'язків обласного військового комісара Геннадій Лічман поінформував членів ради оборони області про хід виконання основних завдань осіннього призову. Загалом, протягом жовтня-листопада Волинська область повинна відправити до військових частин 308 призовників. Прикро, але мають місце факти, коли юнаки не бажають проходити строкову військову службу, а відтак не з’являються на призовні комісії.

– Найбільше громадян не з’явилось на комісії у Шацькому, Ратнівському, Старовижівському, Любешівському, Камінь-Каширському та Ковельському районах, а також містах Ковелі та Нововолинську, – наголосив Геннадій Лічман. – Щодо безпосередньо призову, то найкраща ситуація – у Маневицькому районі, позаяк там призовна комісія план виконала на 100 %. На належному рівні спрацювали й у Луцькому, Локачинському, Любешівському районах та місті Луцьку. Наразі 201 призовник уже відкомандирований до військових частин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus