USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Про «мурашник» у відділку волинської міліції

10 Грудня 2013 18:31
…9 ранку, а телефон Володимир-Волинської чергової частини міліції дзвонить уже вшосте.

«Володимир-Волинський, чергова частина міліції, оперативний черговий капітан Ничипорук, слухаю вас», - голос у трубці телефону.

Саме так розпочинається допомога людям, які опинилися у біді, повідомили у СЗГ УМВС України в області.

Чергова частина міліції розташована відразу при вході до відділу й іноді нагадує мурашник, адже тут завжди людно: черговий та його помічник, інспектор чергової частини та водій, слідчо-оперативна група (до складу якої входять представники з кожної служби), відповідальний від керівництва та помічник відповідального.

День оперативного чергового розпочинається з огляду ізолятора тимчасового тримання засуджених та осіб, взятих під варту. Після чого відбувається зміна постових і нарядів, черговий проводить їм цільовий інструктаж. Потім на арештмайданчику перевіряє автомобілі, в кімнаті зберігання зброї – наявність зброї, спецзасобів та боєприпасів. І лише тоді оперативний черговий видає працівникам табельну вогнепальну зброю.

Поки оперативний черговий усе перевіряє, його обов’язки в черговій частині виконує помічник.

Зміну добового наряду здійснює начальник міліції. Потрібно доповісти про все, що сталося, які рішення були прийняті, які правопорушення вдалось розкрити по «гарячих слідах». Лише після цього на чергування заступає нова зміна.



У черговій частині міліції рішення завжди приймаються оперативно, група повинна виїхати на виїзд менше, ніж за п'ять хвилин, тому співробітники завжди напоготові, йдеться у повідомленні.

Окрім телефонних повідомлень потрібно ще й працювати з відвідувачами, адже комусь потрібна довідка, іншим – номер телефону слідчого чи дільничного, а хтось хоче написати заяву про втрату документів.

Кожне повідомлення вимагає досконалого опрацювання та збору максимальної інформації, тому з однією заявою іноді доводиться займатися декілька годин.

І так цілу добу: телефон, заяви, реєстрація, група на виїзд, опрацювання матеріалів, доповідь керівництву, ізолятор тимчасового тримання, інструктаж... Близько опівночі «мурашник» заспокоюється, проте ніколи не спить – допомога людям потрібна і вночі, стверджують правоохоронці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Александр Показати IP 10 Грудня 2013 21:40
ВН, пошла волна репортажей "что вижу, то и пою"?
Ваня Показати IP 11 Грудня 2013 09:21
Дійсно про кого тут давати репортаж,кому цікаво такі новини про ментів і медиків ці і ці хапуги і корупціонери. Цим і цим нарід не потрібний.Тільки для цього ми їм потрібні,щоб набити кармани за наш рахунок. Дійсно,що вижу то і пою.Ви кращі якусь біду допоможіть вирішити, а не фоткати ці ситі морди ментів.Вони, як зловлять людину ,то знущаються гірше німців.
вава Показати IP 11 Грудня 2013 15:49
с*ки !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus