USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Профтехосвіті в Луцьку зменшать фінансування

13 Грудня 2017 20:58
Через зменшенням студентів на профтехосвіту в Луцьку планують передбачити на мільйон гривень менше.

Про це повідомила директор департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова під час засідання постійної комісії Луцької міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 13 грудня.

«Перерозподіляючи кошти бюджету наприкінці року, аби їх успішно використати, пропонуємо зменшити фінансування на заклади профтехосвіти в сумі 1,1 мільйона гривень. Оскільки у ПТУ зменшилася кількість учнів, відповідно й на зарплати і все інше менше йде витрат», - запропонувала посадовець.

ЧИТАТИ ЩЕ: УКРАЇНСЬКИМ ПТУ ВИДІЛЯТЬ 400 МЛН ЄВРО, ВОЛИНЬ – У ПЕРЕЛІКУ

Присутні підтримали дані зміни до бюджету Луцька та рекомендували їх ухвалити під час сесійного засідання.

Зауважимо, профтехосвіта в Україні відстає на 20-30 років, а через низьку якість освіти серед молоді фіксують значне збільшення міграції як у межах держави, так і за кордон. Також раніше експерти зауважували, що профтехосвіта Волині на 30-40% виконує функції середньої освіти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus