USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Прокуратура Волині знайшла порушення у роботі міліції

12 Липня 2011 16:23
Практично в усіх міських та районних відділах органів внутрішніх справ Волині, які перевірила прокуратура, виявлені факти порушень конституційних прав громадян на особисту недоторканність при застосуванні заходів адміністративного примусу.
Про це розповіла старший помічник прокурора області з питань захисту прав громадян та інтересів держави при застосуванні законів про адміністративні правопорушення Світлана Удалова, – повідомляють у прес-службі прокуратури Волині.
Виявлено факти, коли працівники міліції доставляють громадян, які не вчинили жодних протиправних дій, до дільничних пунктів без законних підстав – «для встановлення особи» чи «для проведення профілактичних бесід».
Чималий відсоток цих громадян становлять неповнолітні.
Перевірки засвідчили також випадки незаконного дактилоскопіювання й проведення особистого огляду та огляду речей затриманих тощо.
Багато претензій має прокуратура і до того, як оформляють міліціонери документи адміністративного провадження. Значна кількість їх не відповідає вимогам, передбачених Кодексом України про адміністративні правопорушення, кажуть у прокуратурі.
На виявлені порушення закону органи прокуратури області внесли 115 документів прокурорського реагування.
Незаконні постанови службових осіб органів внутрішніх справ скасовані. Поновлено права понад 100 громадян.
За даними УМВС України в області, у 2010 році органами внутрішніх справ застосовано 4578 адміністративних затримань.
Цьогоріч затримання застосовано до 1335 громадян, 581 з яких утримували в кімнаті для затриманих чергових частин міськрайорганів внутрішніх справ понад три години.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Волинянин Показати IP 12 Липня 2011 23:01
Ще б нововолинську мєнтовку трохи потрусили. Бо щось там головний "блюстітєль порядка" Трофімов перед виходом на пенсію зовсім розпустився.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus