USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Прокуратуру просять «взятися» за маніпуляції благодійними коштами в дитячій лікарні

14 Липня 2016 11:50
Колишнього директора Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання Григорія Ващиліна підозрюють у маніпуляція з коштами фундації «Захисти життя дитини» - перевірити інформацію закликають поліцію та прокуратуру.

Про це йшлося під час шостої сесії Волинської обласної ради 14 липня.

У депутатському запиті член фракції «УКРОП» Олександр Зінчук повідомив, що до нього звернулися працівники Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання стосовно Фундації «Захисти життя дитини». Цю фундацію утворили ще у 1999 році і очолював її колишній генеральний директор Волинського обласного дитячого територіального медичного об’єднання Григорій Ващилін.

У період з 2012 по 2016 рік члени трудового колективу ВОДТМО здійснювали перерахунок коштів на фундацію із своєї заробітної плати, також на рахунок перераховувалися кошти батьків хворих дітей.


Наразі Волинська фундація «Захисти життя дитини» зареєстрована за адресою: місто Луцьк, проспект Відродження,30, за якою не знаходиться. Весь час договір оренди Ващилін укладав сам із собою, адже займав посади керівника Фундації та директора ВОДТМО , при чому останній договір від 01.07.2014 року досі не розірваний, у зв’язку з чим Григорій Ващилін продовжував користуватися майном ВДТМО навіть після набрання чинності ЗУ «Про запобігання корупції».

Апогеєм стало виселення із орендованого Волинською фундацією «Захист життя дитини» приміщення у 2016 році, адже Григорій Ващилін так і не надавши жодного звіту про використані кошти за 2012-2016 роки вивіз з приміщення усе обладнання, яке могло бути придбане за кошти фундації, а точніше за кошти лікарів та батьків хворих дітей, що здійснювали пожертви.

Депутат звернувся до Управління захисту економіки ГУНП у Волинській області та прокурора Волинської області з метою ініціювання комплексної перевірки роботи даної фундації та вищенаведених фактів.

Депутати підтримали запит.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
дьодік Показати IP 14 Липня 2016 13:10
Хароший кандидат в нардепи. Треба видвинути, або запропонувати гыдранту, щоб нагородив його орденом - достойний кадр.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus