USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.76 9.90

Районні лікарні таки об’єднають в округи

8 Жовтня 2011 16:44
Створення територіального медичного об’єднання Любомльського та Шацького районів є доконаним фактом – його передумовою став аналіз показників здоров’я населення цього краю, матеріально-технічної бази лікувально-профілактичних закладів та наявний медичний кадровий потенціал.
Про це інформує прес-служба облдержадміністрації після виїзного засідання колегії управління охорони здоров’я облдержадміністрації.
В області заплановано відкриття 7 госпітальних округів. Вони охоплюватимуть медичною допомогою від 207 тисяч населення в Луцькому госпітальному окрузі, до 57 тис населення в Любомльському окрузі.
Протягом 9 місяців створено 11 центрів первинної медико-санітарної допомоги як структурних підрозділів ЦРЛ. Проведено реорганізацію двох дільничних лікарень в амбулаторії загальної практики-сімейної медицини. Об’єднано 21 фельдшерсько-акушерський пункт. З намірів щодо утворення міжрайонних спеціалізованих відділень здійснюється укрупнення акушерських стаціонарних пунктів.
На наступний рік місцевим бюджетам області передбачається передати 67,3 млн грн цільових субвенцій, пов’язаних з розвитком медицини. Вперше на 2012 рік передбачено місцевим бюджетам субвенції з державного бюджету зокрема на: придбання медичного автотранспорту та обладнання для закладів охорони здоров'я – 10,0 млн грн; медикаментів для забезпечення швидкої медичної допомоги - 7,3 млн грн; медикаментів та виробів медичного призначення для реалізації заходів державних цільових програм та комплексних заходів програмного характеру – 45,7 млн грн; медичного обладнання (мамографічного, рентгенологічного та апаратів ультразвукової діагностики) вітчизняного виробництва – 4,3 млн грн.
«У наступному році кошти на розвиток закладів охорони здоров’я, в першу чергу, будуть спрямовуватись в ті райони, де медики активно впроваджують реформування галузі», зазначив голова облдержадміністрації Борис Клімчук.
Медичне об’єднання Любомльського та Шацького районів обслуговує 57 214 жителів. До його складу входить Любомльська ЦРЛ, Шацька районна лікарня, 8 амбулаторій загальної практики/сімейної медицини та 76 фельдшерсько-акушерських пунктів.
В зв’язку зі створенням територіального медичного об’єднання Любомльського й Шацького районів Шацьку ЦРЛ було реорганізовано в районну лікарню на 40 ліжок: 25 терапевтичних і 15 педіатричних. Дільничну лікарню в с. Гуща Любомльського району реорганізовано в амбулаторію загальної практики/сімейної медицини. В Любомльській ЦРЛ ліжковий фонд скорочено до 165 ліжок. На 30 ліжок збільшено денний стаціонар, з 75 до 105.
Довідково:
У програмі розвитку первинної медико-санітарної допомоги і реформування сільської медицини на 2011 -2015 роки передбачено відкриття пунктів швидкої медичної допомоги на базі Олеської і Почапівської амбулаторій ЗПСМ (2012-2013рр), реорганізація ФАПів, що обслуговують менше 300 жителів в медичні пункти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus