USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Райони Волині діляться посвідченнями «багатодітної сім’ї»

6 Вересня 2013 16:40
Нещодавно в Луцьку урочисто відкрили сучасний європейський Центр надання адміністративних послуг, де під одним дахом зібралося безліч міських та обласних структур, які надаватимуть 196 адмінпослуг, повідомляє Україна молода.
Лучани по праву пишаються ним, бо це перший в Україні такий центр, призначений спростити процедури надання послуг і полегшити життя громадян.
Чудовий євроремонт, обладнання за останніми технологіями, висока якість обслуговування — все неабияк тішить око. Та головне не це. Кожен відвідувач, звернувшись до центру, хоче отримати відповідь чи пакет потрібних документів у найкоротший термін. На оперативність розраховували і батьки, які виховують щонайменше трійко діточок. Та яким же було їхнє здивування, коли вони звернулися до центру, щоб отримати посвідчення багатодітної сім’ї. Виявляється, треба записуватися у чергу, в якій уже стоїть три десятки родин. І невідомо, коли необхідний документ вони отримають взагалі.
Кореспондент «УМ» після звернення читачів зателефонувала у відділ сім’ї та молоді Луцької міськради, й там підтвердили цю інформацію. Справді, існує черга на ці документи, тому що потрібних бланків Волинь вже не отримує... більш як рік. Хоча не раз зверталися до Міністерства соціальної політики, писали відповідні звернення, але Київ уперто радить використовувати запаси бланків, якi, можливо, є в районах області. Мовляв, хай поділяться з Луцьком. От і доводиться чекати луцьким родинам, коли з якогось району надійде обіцяний папірець. Скільки чекати ще доведеться — ніхто з чиновників сказати не береться.
«Ми з радістю виписали б ці документи хоч сьогодні, це неважко. Були часи, коли ми виписували їх по сто штук. Міні¬стерство вважає, що в області вони є», — пояснили управлінці молодіжної служби.
Цікавлюся у Камінь–Каширському районі, який є лідером з народжуваності на Волині, чи є у них такі проблеми? «Поки що немає. Дитячі посвідчення ще є, а батьківські скоро закінчаться. Ми замовляли їх наперед, виходячи з того, що у нашому районі найбільше багатодітних родин. Нам часто дзвонять з інших районів, просять, благають поділитися. Раніше ділилися, а тепер не можемо, бо самі залишимося без посвідчень. Люди приходять і вимагають свого. Діти мають право на безкоштовний проїзд, батьки — 50–відсоткову знижку на комунальні послуги. Не буде посвідчень — претензії до нас будуть», — так прокоментували ситуацію в районній службі у справах сім’ї, молоді і спорту.
В обласному управлінні у справах сім’ї, молоді та спорту повідомили, що ситуація із посвідченнями дійсно критична, особливо із батьківськими. В області вичерпуються останні їх запаси. Якщо раніше вирішували частково проблему за рахунок перерозподілу, то тепер уже немає чого ділити. Днями обласна влада має вкотре відправити лист до Києва з проханням виділити області, яка є лідером iз народжуваності в Україні, нові посвідчення. Востаннє Волинь отримувала 100 посвідчень наприкінці минулого року. Ситуацію загострило також те, що були внесені зміни до законодавства, згідно з якими діти, які навчаються і яким не виповнилося 18 років, продовжують користуватися пільгами. Тому в регіонах потреба в документах виросла майже удвічі. Зміни до закону прийняли, а посвідчень додаткових не надрукували. Виявляється, ситуація на Волині ще не найгірша. Є області, де посвідчення вже закінчилися зовсім.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus