USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В оновленому реабілітаційному центрі в Луцьку діє методика космонавтів США

9 Червня 2015 13:41
У Луцьку презентували оновлений Центр ранньої реабілітації дітей. Методики, які застосовуватимуть в центрі, дозволятимуть вилікувати 80% дітей з групи ризику.

Презентація оновленого Центру ранньої реабілітації хворих з органічними ураженнями центральної нервової системи та порушеннями психіки, який функціонує на базі обласного спеціалізованого «Будинку дитини», відбулася сьогодні, 9-го червня.

Керівник центру Тетяна Віговська у коментарі для Інформаційного агентства Волинські Новини розповідає, що реабілітаційний заклад утворили в приміщенні, де перебували дві групи.

«У дитячому будинку стало менше дітей і ми вивільнили кілька приміщень. Зараз у нас в реабілітаційному центрі є 9 робочих місць. Це - 2,5 ставки логопеда, 3 фахівця педагогічного напрямку: арт-терапевт, казко-терапевт, монтессорі-терапевт. Ще у нас працює психолог.

Цікавою новинкою є унікальна методика реабілітації для дітей, ми єдині на всю Україну її використовуємо - баламетрика. Першопочатково її використовували космонавти у США. Це - стимуляція діяльності центральної нервової системи. От, у нас є права і ліві півкулі головного мозку. Часто буває, що у дітей з проблемами здоров’я їхня діяльність не збалансована. А тут ми даємо вправи на балансування, і це, як доведено вченими, покращує розумові здібності», - розповідає Тетяна Віговська.
Зі слів керівника реабілітаційного центру, у закладі займаються як з дітьми, так і з батьками – це головний з принципів ефективної роботи.

«Сучасний принцип дитячої реабілітології тримається на двох китах: теорія раннього втручання (те, що можна зробити в місяць-п’ять чи 12 вже не зробиш після року) та діяльність психолого-медико-педагогічної комісія (це команда, яка працює на кінцевий результат із залученням батьків).

Одне з наших завдань - навчити сім’ю жити з тим, що дитинка хвора і працювати з нею. Адже це стрес, коли не реалізувалися мрії про здорову гарну дитину, у таких випадках проблеми можуть знищити особистість та зруйнувати сім’ю.

Разом ми випрацьовуємо стратегію та реабілітацію для мами чи бабусі з дідусем, які до нас приїжджають, адже після нашого лікування вони їдуть додому і повинні продовжувати заняття.

Результатом роботи, додає Тетяна Віговська, є те, що в центрі є дітки із хворобою «Дауна» і вони вміють вже читати, писати, а окремі навіть говорять англійською.

Заняття в реабілітаційному центрі для волинян безплатні. Курс лікування - 24 дні.

Для того, аби привести дитину у центр, потрібно звернутися за направленням до сімейного лікаря. Керівник центру зауважує, що до листопада у них вже черга розписана.

Серед проблем, які наразі є в реабілітаційному центрі, – нестача фахівців (психолог, логопед, дефектолог) та більшого приміщення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
о то так Показати IP 9 Червня 2015 13:45
такому фотографу руки треба...!!!
тож так Показати IP 9 Червня 2015 14:09
ну, останнє фото норм... чого?
Писака. Показати IP 9 Червня 2015 16:43
Даний центр зроблено з ініціативи і старанню Володимира Алейнікова про якого не сказано ні слова.
Аполло -13 Показати IP 9 Червня 2015 17:28
Не космонавтів, а астронавтів :-)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus