USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Рекорд вступної кампанії в Україні - 52 особи на місце. ВІДЕО

20 Серпня 2013 08:23
В Україні формується новий рекорд у змаганні за бюджетну освіту. Цього року у фаворі серед вступників економіка підприємств, філологія, психологія та комп'ютерна інженерія, йдеться в сюжеті ТСН.

Складно поступити, приміром, до Київського політеху. Ті, хто не зміг потрапити за конкурсом, готові сплачувати за навчання гроші. Бо, кажуть, високе місце вишу в рейтингу гарантує потім добру роботу, тоді як диплом менш престижного закладу, хай навіть здобутий за бюджетним лімітом, майбутнього не забезпечить. У Міносвіти підтверджують, що конкурс у популярні навчальні заклади щороку зростає. Десятка найбажаніших університетів та інститутів цьогоріч майже не змінилася. Чільні місця посідають Київський університет імені Шевченка, столична політехніка та Львівський університет імені Франка. Вперше у список найжаданіших пробився на 11-те місце Чернівецький університет імені Федьковича.

"Зросла цього року кількість заяв на хімію, геологію, фізику", - констатував профільний міністр Дмитро Табачник. Є й справжні рекорди. Конкурс – 52 особи на одне місце державного навчання. "Абсолютний рекордсмен – це економіка підприємства у Національному торговому університеті. 52 людини на 1 місце", - повідомив Табачник.

Водночас 5 вишів цього літа не отримали жодного студента. Це здебільшого приватні або галузеві заклади. І, прогнозують експерти, що таких, де аудиторії залишаться порожніми, буде більше, адже заявки – це ще не документи на вступ. "Всі заклади, де немає заявок на навчання, будуть вивчені і перевірені.
І вирішено, чи залишити їм ліцензію", - пообіцяв заступник директора департаменту вищої освіти Міносвіти Микола Фоменко.

Усі скарги на вступну кампанію у Міносвіти ще збирають. Остаточні дані обіцяють надати за тиждень, коли зарахують і студентів платного навчання. Раніше повідомлялося, що абітурієнти з високими балами не змогли вступити до вишів через плутанину з документами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus