USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Релігійні переконання волинян заважають їм здати ЗНО

6 Лютого 2014 16:57
Волиняни відмовляються надавати свої персональні дані для обробки в системі зовнішнього незалежного оцінювання. Це, своєю чергою, приводить до того, що випускники не можуть скласти ЗНО, бо їм відмовляють у реєстрації.

Про це стало відомо під час прес-конференції з питань підготовки до проведення пробного тестування і реєстрації на основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання сьогодні, 6 лютого.

Директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк, каже, що з трьох областей, які обслуговує центр (Волинь, Львівщина та Рівненщина), наш край – єдиний, де релігійні переконання стають на заваді здачі тестування.

З її слів, люди відмовляються надати свої персональні дані для обробки і не надають копій паспорту. А копія паспорту – обов’язковий документ, який треба подати під час реєстрації до ЗНО. Тож, природно, ці люди отримують відмову в реєстрації.

«Цього року є колективна заявка від десятка осіб, які написали листа до регіонального центру і Міністерства освіти. Їм відмовили. Але вони стверджують, що оскаржуватимуть це в прокуратурі, в судах», - каже Лариса Середяк.

Між тим, вона наголошує, що персональні дані зашифровані штрих-кодом. І ніхто з присутніх у аудиторії не має доступу до цієї інформації. Штрих-код зчитує комп’ютер.

Більш того, наголошує Лариса Середяк, навіть якщо ці люди не здадуть ЗНО і будуть вступати до вишів, де не вимагають сертифікатів, то їх дані все одно під час вступу будуть внесені в єдину базу даних абітурієнтів. Тож відмовлятися надавати персональні дані під час реєстрації ЗНО, з її слів, - нелогічно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
voliynianka Показати IP 6 Лютого 2014 21:34
Повний абсурд!!! Ще на голову нехай одягнуть паранджу. щоб не було видно обличчя. закон - один для всіх і нема чого мудрувати - не подають дані - нехай навчаються у своїх релігійних навчальних закладах..
monja до voliynianka Показати IP 11 Лютого 2014 18:44
Це робота гундякінських попів.пін не для них, біометричні паспорти -знак сатани,лазером чіп на лобі вживлять.Європа -чума гомосодомії..Голосують по команді за ригів чи комуняк..Моляться на древньоболгарській.ну самі правильні..Хай риють скити та клопів розводять по волинським лісам, спасаються від соблазна..Це звичайно дико і смішно, і страшно ..навіть добре освідченим людям змогли таку чуш втовкти москальські попи.
Володимир Показати IP 7 Лютого 2014 02:57
З своїми релігійними переконаннями молоді люди мають можливість йти не у виші, а прямо зі школи у двірники.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus