USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку ремонт тротуарів не вирішив усіх проблем мешканців ЛПЗ

17 Липня 2014 08:46
Попри відремонтовані тротуари у лучан, які мешкають по бульвару Дружби Народів, лишається чимало невирішених проблем.

Про це вони розповіли міському голові Миколі Романюку під час оглядин здійснених робіт із капітального ремонту тротуарів по бульвару Дружби Народів 16 липня.

Загалом працівники ТзОВ «Луцькавтодор-Сервіс» встелили нову бруківку на площі 902 метри квадратні та влаштували асфальтобетонне покриття на площі 1461 метр квадратний. Проектна вартість робіт, які виконали за кошти державної субвенції в міський бюджет, становила 706 тисяч гривень. Як розповіли мешканці мікрорайону, старе покриття перебувало без ремонту протягом тридцяти років. Міський голова зазначив, що надалі усі тротуари у місті робитимуть лише із бруківки. Також цього року планували облаштувати 19 прибудинкових територій, кошти у бюджеті передбачені, однак, через складну ситуацію в державі, понад шість мільйонів гривень досі не проплачені.



Серед проблем, на які звернули увагу міського голови – засилля автівок, що паркуються поблизу відділення банку. Оскільки ми йдемо у Європу, тротуарами повинні ходити діти, а не їздити автівки, - наголошували мешканці. Для захисту впорядкованих тротуарів від автомобілів встановлені стовпчики, що перешкоджатимуть проїзду. Обабіч тротуарів, зі слів міського голови, восени планують висадити кущі. Обіцянку лучани одразу занотували.

«Тим, хто заїжджатиме на клумби, я дозволяю бити скло», - звернувся Микола Романюк до мешканців бульвару Дружби Народів, які нарікали на неконтрольованих автомобілістів.

«Письмовий дозвіл, будь ласка, і я вже сьогодні так робитиму», - відповів йому один із лучан.

На це міський голова зізнався, що пожартував. Тих, хто паркується, блокуючи тротуар, пропонували штрафувати принаймні на 200-300 гривень. Йшлося і про проблеми у процесі приватизації приміщень у гуртожитках. Також нарікали на відсутність освітлення вздовж тротуарів, просячи встановити бодай декілька ліхтарів. З проблемою Микола Романюк пообіцяв розібратися та зауважив, що на освітлення міста щороку потрібно понад 3 мільйони гривень.

Просили також встановити лавочки уздовж бульвару. До того ж, мешканці мікрорайону повідомили, що їхні діти змушені гуляти поміж пияками, оскільки поряд з будинком розташована «пивнушка» на місці колишнього дитячого майданчика. У міського голови просили облаштувати принаймні невеликий дитячий майданчик поряд із кожним будинком.



Мешканці будинку №6 по бульвару Дружби Народів розповіли, що самотужки розпочали будівництво дитячого майданчика, заздалегідь огородивши територію покришками. Лучани розпочали збір коштів для цього, вже замовили велику пісочницю, однак очікують і на сприяння з боку міської влади. Микола Романюк пообіцяв допомогти із обладнанням для майбутнього майданчика.



Діти мешканців будинків 8, 10 та 8а, які власноруч за допомогою дорослих впродовж декількох місяців облаштували яскравий та оригінальний майданчик на прибудинковій території, звернулися до мера віршем, наприкінці якого попросили встановити на майданчику турніки. Насамкінець вони продемонстрували плоди своєї праці міському голові та депутатам Луцькради Євгену Ткачуку та Миколі Яручику.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Дмитро Показати IP 17 Липня 2014 09:00
наші люди завжди чимось недовольні
віто до Дмитро Показати IP 17 Липня 2014 11:37
І це правильно, надто багато підстав для невдоволення. На дворі 21 століття, треба перестати жити, як в африканських країнах. Для початку не паркуйтесь на газонах, не кидайте сміття під ноги, не псуйте майна та стін будинків, не бухайте, А головне-не будьте байдужими. Це від влади залежить, чи від кожного з нас? Правильно написано на одному з майданчиків: хочеш мати іншу країну-почни з себе! До речі, іграшки та інвентар для дітей виготовлені з блискучою винахідливістю, творчо та весело. Ніколи б не подумав, що з покришки можна зробити такого чудового равлика. Молодці, мешканці мікрорайону!
Пояснення Показати IP 17 Липня 2014 09:24
Миколай вже старіє. В таку жару ходить в костюмі.
веломото Показати IP 17 Липня 2014 10:02
Коли обіцяли приступити до ремонту пр.Соборності???!!! А біля переїзду що на Карпенка-Карого по маршруту №23 коли 5!!! метрів залатають??? Це ж переїзд і таке страхіття , біди(тьфу-тьфу-тьфу) чекаєте?!
лучанин Показати IP 17 Липня 2014 10:27
ЛПЗ.. тротуарні доріжки з бруківки..дитячі майданчики примітивного характеру.. це добре.. але б.. коли там асфальт між бордюрами зявиться.. ??? Таксисти висажують на місці розвороту маршрутки і кажуть що в двори Ш.Руставелі не поїдуть... Це якийсь п......ць! Ганьба!!!
Шота Показати IP 17 Липня 2014 11:30
Хто незадоволений - є вихід, як раз у вашому стилі: візьміть викопайте вночі бруківку з тротуарів по Дружби Народів та зробіть в дворах Руставелі
ДПЗ-вець Показати IP 17 Липня 2014 11:36
Радий за наш район, але коли вже хтось зверне увагу на двір Бенделіані,1? Свого двору практично нема, бо прибудинкову територію колись захапало училище №9 і відгородились металевим парканом. Наші діти змушені проходити через металевий паркан-сітку і "гуляти" на гумових скатах училища. Про якісь качельки ніхто вже й мови не веде. Асфальт біля будинку весь час провалюється. Машиною з боку Бенделіані,3 заїхати взагалі неможливо, той кусочок дороги ніхто за 30 років не ремонтував. А бульвар Дружби Народів від нас за скількись метрів. От і маємо не будинок, якийсь привид, який ніхто не помічає з його проблемами...
Таня Показати IP 17 Липня 2014 15:49
Коли вже звернуть увагу на вулицю Ковпака??? Хоча б освітлення на вулиці зробили!!!!!!!!!
КАТЯ Показати IP 20 Липня 2014 23:17
ЧОМУ НЕМАЄ ВІДЕО З ГПЗ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus