USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Рівень сейсмічної небезпеки найбільшої АЕС невідомий

19 Березня 2011 17:15
Поблизу найбільшої в Україні та Європі Запорізької АЕС не існує сейсмічних станцій, і рівень її сейсмічної небезпеки наразі невідомий.
Про це заявив заступник директора Інституту геофізики НАН України Олександр Кендзера, – пише zaxid.net із посиланням на «Дзеркало тижня».
Він повідомив, що для Рівненської, Хмельницької та Південно-Української АЕС свого часу було проведено дослідження рівня сейсмічної небезпеки.
«На превеликий жаль, немає інформації про те, наскільки сейсмостійка Запорізька АЕС, – каже Кендзера. - Щоб правильно визначити, наскільки вона сейсмічно уразлива, потрібно знати рівень сейсмічної небезпеки. А його можна отримати лише на основі спостережень. На жаль, сейсмостанцій у цьому регіоні немає взагалі. До того ж там ґрунти різної категорії, є ослаблені, а це означає, що наслідки коливань, викликаних однією й тією самою причиною, для таких грантів можуть бути набагато гіршими».
«Геодинамічна ситуація на території України змінюється, і тому проблема побудови біля АЕС станцій для сейсмічних спостережень набуває особливої гостроти», – переконаний науковець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus