USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Рівненська АЕС хоче будувати на Волині гідроспоруди

21 Листопада 2017 11:45
Гідроспоруди для охолодження атомних реакторів мають намір звести на території Волинської та Рівненської областей.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства 21 листопада.

Начальник управління містобудування та архітектури обласної державної адміністрації Микола Томчук інформував, що в обласну раду та облдержадміністрацію звернувся відокремлений підрозділ «Рівненська АЕС» Державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія Енергоатом».

«АЕС хоче зводити гідротехнічну споруду для охолодження реакторів атомної станції на території Волинської та Рівненської областей. Для зведення необхідно внести зміни до Схеми планування території Волинської області. Якщо буде погодження від обласної ради, тоді розпочнуть розробку детального плану території та планування. На засіданні робочої групи з водниками та екологами ми детально розглянули це питання й загроз немає. Розробка документації буде вестися під чітким наглядом», - розповів чиновник.

Та додав, що замовником таких робіт буде обласна рада, виконавцем ОДА, а інвестором - атомна електростанція.

Присутні підтримали звернення та рекомендували під час сесійного засідання ухвалити розробку зміни до Схеми планування території Волинської області.

Зваживши на те, що будівництво мають намір вести на території Маневицького району, пропонують зобов’язати райдержадміністрацію провести громадські обговореня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
хехъ Показати IP 21 Листопада 2017 12:40
нас тока дустом не травили, пока что. Добро пожаловать.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus