USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Родичі засуджених побачили умови відбування покарання у волинській колонії

24 Грудня 2013 18:00
Засуджені Маневицької виправної колонії №42, а також їх родичі, які прибули на побачення, отримали інформаційні та правові консультації щодо прав засуджених.

Комплекс заходів щодо інформування засуджених про їх конституційні права відбувся у Маневицькій ВК №42 в рамках Всеукраїнського тижня права, - повідомили у прес-службі управління ДПтС України у Волинській області.

Так, працівники Маневицького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, прокуратури району, районного відділу освіти, юрисконсультом виправної колонії для засуджених провели лекції на правову тематику.

Також у Маневицькій виправній колонії №42 провели «День відкритих дверей» за участю представників органів державної влади, спостережної комісії, районної прокуратури, районного центру зайнятості та управління юстиції району.

Прокурор по нагляду районної прокуратури Володимир Скучинський проінформував засуджених щодо змін до Кримінально-виконавчого кодексу, які набувають чинності з 1 січня 2014 року. Секретар районної спостережної комісії Володимир Москалець проінформував про надання правової допомоги особам, котрі відбували покарання, після звільнення.

Своєю чергою, директор Маневицького районного центру зайнятості Юрій Корольчук розповів про порядок працевлаштування осіб, звільнених з місць позбавлення волі. Велика кількість засуджених виявила бажання поставити фахівцям запитання в індивідуальному порядку.

У заході також взяли учать родичі засуджених, котрі прибули на тривалі побачення.

Гості побачили умови, в яких засуджені відбувають покарання на власні очі: житлові приміщення, кімнати виховної роботи, їдальню установи, навчальний центр виправної колонії, приміщення школи, бібліотеки, кабінет психолога, кімнату психоемоційного розвантаження, молитовну кімнату. Від усіх відвідувачів прозвучали позитивні відгуки щодо умов відбування покарань.

Для засуджених проводились радіолекції щодо основних прав та обов’язків, конституційних прав та обов’язків громадян, правового статусу засуджених.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus