USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Росія і США вводять перші заборони для української опозиції і влади

24 Січня 2014 08:31
Нардепам-регіоналам Володимиру Олійнику та Олені Бондаренко заборонено в'їзд у США.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила Мирослава Гонгадзе.

"Так шановні, тепер це вже офіційно - Олійник і Бондаренко заборонено в'їзд у США", - зазначила вона.

"Клюєв під питанням", - додається у повідомленні.

Як відомо, посольство США відкликало візи декількох українців, які були пов'язані з насильством у відповідь на дії, вжиті проти демонстрантів на Майдані в листопаді і грудні минулого року, інформує "Українська правда".

У відомстві розглядають подальші заходи щодо осіб, відповідальних за застосування насильства зараз в Україні.

"Оскільки візові справи за законами США є конфіденційними, ми не можемо коментувати індивідуальні випадки. Хочемо підкреслити, що Державний департамент має широкі повноваження скасовувати візи на основі інформації, що вказує на неможливість допуску отримувача візи на територію США, і ми розглядаємо подальші кроки проти тих, хто несе відповідальність за нинішнє насилля", - заявили у посольстві.

Водночас у Держдумі запропонували заборонити Тягнибоку і Яценюку приїжджати в Росію, повідомляє ТСН.



Деяких лідерів Євромайдану запропонували оголосити персонами нон грата на території Росії. Таке звернення до міністра закордонних справ Сергію Лаврову подав член комітету Держдуми з міжнародних справ Ян Зелінський. На думку депутата, антиросійська риторика лідерів української опозиції змушує задуматися про доцільність закриття російського кордону для них. Зокрема, до небажаних гостей пропонується зарахувати лідерів фракцій у Верховній Раді ВО "Свобода" Олега Тягнибока та "Батьківщини" Арсенія Яценюка.

"Зіткнення в Києві, які продовжуються, вже призвели до загибелі деяких учасників, активно підігріваються антиурядовими і антиросійськими висловлюваннями лідерів Євромайдану", - вважає Зелінський. Депутат не виключає, що події в Києві можуть привести до влади націоналістично налаштовані сили, тому президенту Україну не потрібно сідати за стіл переговорів з ними.

Нагадаємо, Державна дума РФ нещодавно підтримала заява у зв'язку із загостренням ситуації в Україні. Депутати закликали західних політиків не втручатися у внутрішні суверенні справи України і зазначають, що за те, що відбувається в Києві, відповідальні не тільки опозиціонери, але і виступають на їхніх мітингах західні політики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
питання Показати IP 24 Січня 2014 09:15
І кому нах та раіся потрібна?
відповідь до питання Показати IP 24 Січня 2014 09:34
Даремно Ви так написали. Думаю, що найближчим часом Вам прийдеться пошкодувати про це. Можливо, і не один раз.
Відповідь до відповідь Показати IP 24 Січня 2014 11:41
Чому не нароботі? а прогнали .... і сидите коменти пишете. мило але вже пізно!)
Лілея Показати IP 24 Січня 2014 11:40
Ні одного великого посадовця чи депутата дитина не вчиться в Москві чи Мінську, всі пхають в Лондон,Париж і відпочивати теж їдете за кордон придурки чортові привикли митися в тазіках та в туалет ходити на вулицю.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus