USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Рожище йде в ногу з Європою - зелений туризм

29 Березня 2013 18:47
Програму розвитку сільського зеленого туризму на 2013-2018 роки розроблятимуть у Рожищенському районі.

Про це повідомили вчора, 28 березня, під час презентації проекту «Проведення адвокасі кампанії спрямованої на розвиток сільського зеленого туризму, як одного з пріоритетних напрямів діяльності територіальних громад Рожищенського району».

Цей проект став одним із переможців першого туру обласного конкурсу адвокаційних ініціатив, який проводиться Волинським Інститутом Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив за сприяння Міжнародного фонду «Відродження в межах проекту «Територія позитивних змін».

Так, у Рожищенському районі вирішили використати позитивний досвід розвинених європейських країн. Програма розвитку зеленого туризму складатиметься із комплексу заходів, які мотивуватимуть селян до ведення такого виду підприємницької діяльності і створюватимуть сприятливі для цього умови.

За словами Президента Інституту Підтримки та розвитку Громадських Ініціатив Петра Лавринюка, базові капіталовкладення у зелений туризм сьогодні мізерні, але наявність програмного документу, який підкреслить пріоритетність галузі і міститиме фінансовий елемент, зможе повернути ситуацію на покращення. До того ж, це стане поштовхом до економічного розвитку території і залучення додаткових коштів.

«У структурі Рожищенської районної ради туризмом, в тому числі й зеленим, опікується відділ культури і туризму, однак акцент на розвиток туристичної галузі не ставиться, на жаль… Хоча потенціалу району для успішного розвитку зеленого туризму більш ніж достатньо», - каже начальник цього відділу Тетяна Новосад.

Вона позитивно сприйняла ідею розробки Програми і пообіцяла взяти активну участь у її впровадженні у разі затвердження міською радою. Із великим ентузіазмом сприйняли ініціативу також голови сільських рад, які були присутні на заході, адже зелений туризм – це хороший шлях розвитку сільських територій, а Програма підтримки цього напрямку забезпечить сприяння держави і створить додаткові можливості для успішної діяльності тих, хто хоче цим займатися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
забужан з Копачівки Показати IP 29 Березня 2013 20:27
А що в Рощищах показувати? Розвалене вщент сільське господарство? Збанкрутілий сирзавод чи пяних переселенців з чорнобільської зони в Дубищах? Знайшли мені "туризм"! Район Ківерці і Рожище добиті до ручки. Одні бродячі собаки ходять по вулицях. І безробітні.
L M Показати IP 30 Березня 2013 11:22
В Рожищах ще є краєзнавчий музей!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus