USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Селяни вимагають показового суду над гвалтівниками

26 Березня 2011 11:28
В селі Шевченки Кобеляцького району Полтавської області троє односельців віком 19, 26 та 28 років після спроби згвалтування облили 31-річну жінку рідиною для запальнички і підпалили.

Як повідомило МАІР , за інформацією судово-медичного експерта Кобеляцького району, потерпіла дістала 25% опіків шкіри ІІ-ІІІ ступенів тяжкості.

На даний час постраждала перебуває на лікуванні в Кременчуцькому опіковому центрі. За свідченнями лікарів, стан її здоров’я задовільний. Однак жертва потребує довготривалої психологічної реабілітації.

«Відносно співучасників порушено кримінальну справу, – розповів начальник Кобеляцького районного відділу міліції Сергій Терела. – Наразі підозрювані у заподіянні умисного середньої тяжкості тілесного ушкодження дають свідчення. Кобеляцьким районним судом 19-річному учасникові злочину обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою (за свідченнями потерпілої, саме він облив її сумішшю і підпалив). Двоє інших співучасників дали підписку про невиїзд.

Окрім того, ми також встановлюємо факт згвалтування, скоєного спільниками відносно потерпілої. Біологічні сліди, відібрані для судово-медичного дослідження, на даний час надіслано до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру м.Харків».

«Вечірка», на якій постраждала була гостею, набула небезпечного забарвлення, коли кількість спожитого алкоголю перевищила допустимі межі. Захмеліла трійця силою примусила жінку залишитися у будинку та намагалася згвалтувати. Потім наймолодший вилив вогненебезпечну рідину на обличчя, груди, живіт і верхню частину стегон жертви й кинув сірника. Змучену тортурами жінку виштовхнули за двері о 3 годині ночі у спідній білизні.

Після рішення суда відпустити двох учасників злочину під пидписку в районі піднялася хвиля рішучої незгоди громадськості. Місцеві активісти зібрали більше 150 підписів під зверненням, адресованим районним органам правопорядку, із закликом «винуватці злочину не повинні уникнути покарання».

Односельчани вимагають ізолювати злочинців від громади, оскільки вони представляють реальну загрозу для людей.

У 26-річного співучасника є непогашена судимість за крадіжки – у вересні 2009 року Кобеляцьким районним судом він був засуджений до 2 років позбавлення волі умовно. Відносно 19-річного фігуранта у 2011 році порушено дві кримінальні справи за ознаками крадіжки і грабежу. Їх 28-річний подільник неодноразово притягувався за хуліганство.

Громада вимагає від міліції, прокуратури і суду заарештувати трійцю, організувати над нею відкритий виїзний суд та обрати максимально сувору кару.

Правоохоронці підтримують позицію громади, утім закликають зберігати спокій і чекати на правосудне рішення, повідомляє ВЗГ УМВС України в Полтавській області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus