USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Серце – дамі. Життя – державі. Честь – нікому. Присяга у військовому ліцеї

14 Жовтня 2016 17:50
Волинський обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою прийняв до лав свої вихованців більше 200 першокурсників. Традиційно сьогодні, 14 жовтня, у День захисника України, День українського козацтва, свято Покрови Пречистої Богородиці, ліцеїсти склали присягу на вірність державі та своєму навчальному закладу.

Як розповів директор ліцею Павло Боснюк, цього року на перший курс набрали 235 учнів, що на 30 вихованців більше, аніж випустили навесні.

«Всі ліцеїсти, які навчаються в нас, здатні засвоїти програму, сформувати в собі необхідні фізичні, психологічні, моральні якості, необхідні для продовження здобуття вищої освіти у вузах сектору безпеки та оборони України. Згідно з результатами цьогорічної вступної кампанії, більше 53% наших випускників продовжили навчання і здобувають військову освіту в профільних вузах. Це – найвищий показник в Україні серед аналогічних заходів. І це найголовніший показник, заради чого ми беремо цих дітей і формуємо з них офіцерів, які будуть гідно захищати нашу державу», - пояснив він.
Власне, за роки існування навчального закладу, ліцей випустив 2265 вихованців. Майже 2 тисячі випускників обрали своєю майбутньою професією служіння Батьківщині. Більше 600 випускників зараз виконують свій службовий і громадянський обов’язок, захищаючи цілісність, незалежність і суверенітет України в зоні АТО.
На посвяту, до слова, приїхали і почесні гості: випускники ліцею - учасники бойових дій та курсанти вищих навчальних закладів сектору оборони та безпеки України.
Прийшли привітати поповнення ліцею і представники влади. Зокрема, голова Волинської обласної ради Ігор Палиця побажав юнакам і дівчатам сумлінно вчитися і слухати наставників.

«Я хочу побажати ліцеїстам, щоб кожен день, кожну хвилину ви уважно слухали своїх наставників. Бо всі знання, які ви отримаєте за роки навчання у ліцеї - це безпека вас і ваших рідних, це безпека нашої держави. А вашим батькам хочу побажати, щоб на їхніх очах з’являлися сльози лише тому, що вони пишаються вами. Бажаю, щоб ця війна якнайшвидше закінчилася», - звернувся він до ліцеїстів.
А заступник голови правління Громадського формування «Варта порядку» Юрій Зотов зачитав наказ очільника Всеукраїнської спілки ветеранів і працівників силових структур України.

За особистий внесок, пов’язаний з реалізацією державної політики у сфері освіти, за значний особистий внесок у виховання молоді в патріотичному дусі, та з нагоди Дня захисника України очільника волинського військового ліцею Павла Боснюка нагородили вищою відзнакою спілки - Орденом «За розбудову України».
До слова, учні військового ліцею мають здобутки як наукові, так і спортивні. Як розповів Павло Боснюк, цього року, згідно з результатами ЗНО, результатами участі в спортивних змаганнях, профорієнтаційної роботи, Волинський обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою визнаний кращим в Україні серед аналогічних закладів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Мама Показати IP 14 Жовтня 2016 18:12
Сьогодні мій син є офіцером незалежної держави.Пишаюся!!!Дякую педагогам та офіцерам ліцею за науку
прабабушка Показати IP 14 Жовтня 2016 19:56
Кодекс чести русского офицера. Составлен в 1804....про сердце даме и т.д.. сюрреализм! Делают, во все времена, из людей зомбаков, потом те бегают с галстуками, флажками, гимнами, бубнами и барабанами, а другие в это время сладко живут за их счет.
Патріот до прабабушка Показати IP 14 Жовтня 2016 20:46
І не просто бігають, а з цього ще й безмежно тішаться...
цьоця Показати IP 14 Жовтня 2016 20:36
Раби, подножки, грязь Москви, Варшавське сміття- ваші пани, Ясновельможнії гетьмани, Чого ж ви чванитеся, ви ! Сини сердешної України! Що добре ходите в ярмі, Ще лучче, як батьки ходили.Не чваньтесь, з вас деруть ремінь,А з їх бувало , й лій топили ! ... Кайданами міняються, Правдою торгують.Схаменіться, недолюди, Діти юродиві!( Т.Г.Шевченко "І мертвим, і живим, і ненародженим землякам моїм в Україні і не в україні моє дружнєє посланіє", 1845 р.)
Зупиніть Показати IP 16 Жовтня 2016 06:42
горе-політики дурну війну !!! Війна-це коли солдати своїм життям розгрібають те, що зробили політики своїми язиками !!!
офіцер Показати IP 16 Жовтня 2016 22:01
Не ганьбіться, діти.. Дам не має, лише хтиві розбещені дівки... Держава - напівруїна. А честь дійсно лишіть, може ще згодиться. Боляче бачити таке блазенське дійство, дійсно, що хороша міна при паскудній грі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus