USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Шахраї розносять «липові» повістки під виглядом військових

16 Лютого 2015 21:00
Під виглядом нібито працівників військкоматів невідомі вручають хлопцям «липові» повістки, а потім пропонують за гроші «вирішити» питання відтермінування мобілізації. Насправді довірливі громадяни віддають кошти абикому. Один із таких випадків зафіксували на Львівщині, - повідомляє регіональнй медіа-центр Міністерства оборони України (м.Львів).

Аби збагатитися коштом довірливих громадян шахраї часто-густо вишукують найрізноманітніші приводи.

Так, 14 лютого в одному із сіл Жовківського району Львівської області двоє невстановлених осіб у форменому одязі схожому на військових однострій представившись співробітниками військкомату обібрали родину військовозобов’язаного, пообіцявши натомість «вирішити» питання про відстрочку від мобілізації до війська годувальника сім’ї.

Як стало відомо липові «військкоматівці» прибули на автомобілі синього кольору й напевне знали, що господар помешкання відсутній. Скориставшись правовою необізнаністю громадян вони в ультимативній формі зажадали йому негайного вручення повістки на призов за четвертою хвилею мобілізації. При цьому апелювали до законодавства в частині кримінальної відповідальності за відмову від військової служби. Коли ж домочадці спробували «вирішити» питання – швидко погодилися за умови: «Аби вашого чоловіка не призвали до армії необхідно заплатити 1000 американських доларів». Звісно, родина таких коштів не мала, тож розпочала торг, внаслідок якого шахраї збагатилися сотнею зелених та виробом з жовтого металу. Після чого завірили ошукану родину в тому, що всі питання будуть вирішені позитивно і накивали п’ятами.

Зрозуміло,що жодних питань вони не вирішуватимуть, а, витративши крадене, напевне реалізуватимуть вдалу схему в інших населених пунктах.

Аби убезпечити інших громадян від таких «рєшал», ще раз наголошуємо:

потрібно знати, що повістка вручається особисто в руки військовозобов’язаному представником військового комісаріату, ЖЕКу чи селищної ради. Військовозобов’язаний натомість має повернути зазначеним особам корінець повістки зі своїм підписом. Після отримання повістки громадянин зобов’язаний з’явитись у вказаний у повістці час на збірний пункт чи військкомат. З собою потрібно мати повістку або мобілізаційне розпорядження, військовий квиток, паспорт, обліково-послужну картку, а водіям автомобілів, танків, тракторів, мотоциклів та інших машин і техніки – водійські права та інші речі, вказані у повістці.

Крім того, нагадуємо, що за ухилення від призову за мобілізацією загрожує позбавлення волі на строк від 2 до 5 років, за неявку у військкомат без поважної причини, пошкодження військових документів та інші дрібніші порушення передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯКІ ПОКАРАННЯ «СВІТЯТЬ» ЗА УХИЛЕННЯ ВІД МОБІЛІЗАЦІЇ

Регіональний медіа-центр Міністерства оборони України ( м. Львів) наполегливо рекомендує громадянам більш уважніше ставитися до незнайомців у форменому одязі, які їх відвідують. В обов’язковому порядку перевіряти документи, записувати контактні дані. У випадку підозри – повідомляти компетентні органи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 16 Лютого 2015 21:09
Ким багата Україна? Так, біля ями охорони не потрібно.
Анонім Показати IP 16 Лютого 2015 21:10
Ким багата Україна? Так, біля ями охорони не потрібно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus