USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Що чекає на волинську директрису, яка забороняла співати Гімн у школі?

6 Травня 2014 17:46
Вчителі із Цуманської школи І-ІІІ ступенів обурені діяльністю керівника. Кажуть, мовляв, директриса не хоче йти на контакт із колективом, обмежуючи спілкування лише короткими відмовками та телефонними вказівками. Більше того, педагоги стверджують, що очільниця школи свого часу забороняла учням та вчителям виконувати Гімн України.

Саме із такою проблемою прийшли розлючені учителі на прийом до голови Волинської ОДА Григорія Пустовіта.

Так, зі слів голови профспілки та педагога Катерини Крук, яка очолила юрбу незадоволених вчителів, директор Цуманської школи Інна Бадзян увесь час працювала «за замкненими від колективу дверима». Як компроміс, їй пропонували очолити посаду вчителя у школі, покинувши при цьому «пост керманича», однак та відмовилась.
«Як можна керувати тими, кого зневажаєш?»

«Такого директора нам не треба! Як же важко таким людям розлучитися із власної посадою! Іще скажіть мені, будь ласка, як можна керувати тими, кого настільки зневажаєш? », - емоційно розповідає пані Катерина.

Вона стверджує, що свого часу її намагались звинуватити у організації «бунту» серед педагогів, однак колектив заступився за жінку.

З її слів, директор Інна Бадзян протягом двох місяців переховувалась від свого колективу, не бажаючи йти на відкритий діалог, прикриваючись різними «липовими» лікарняними. Коли ж лікарів попередили, що відповідні інстанції перевірятимуть кожен такий папірець, завідувач районним відділом освіти «заднім числом» направила директорку на професійні курси.
Направлення на курси дали «заднім числом»

«В управлінні освіти мені особисто пропонували видати Інні Бадзян таке направлення, але я відмовилась», - каже головний спеціаліст районного відділу освіти, яка також була присутня на обговорення проблеми у кабінеті Пустовіта, однак власне прізвище називати не захотіла.

Утім заступник голови облдержадміністрації Роман Карпюк стверджує, що усі направлення на курси із підвищення кваліфікації вчителям видають згідно із планом, який сформований уже задовго до того. Тож Інна Бадзян – не виняток із правил.
Так чи інакше, але, на думку ініціативної групи вчителів, яка завітала до стін Волинської облдержадміністрації, найліпший варіант вирішення проблеми – повернути до директорських обов’язків попереднього директора Людмилу Романюк, яка обіймала цю посаду протягом семи років.

До слова, у ЗОШ працює понад 124 працівників та навчається понад 1000 дітей.

«Не раз ми намагалися налагодити співпрацю з директором, але Інна Бадзян усі такі прагнення сприймала вороже. Тобто протягом двох років керівника у нас нема, а колектив працює сам по собі, за старою звичкою», - продовжує Катерина Крук.

Куди поділись 10 мільйонів

Однак, відсутність контактності та бажання знайти компроміс у скандального директора – не повний перелік причин, чому вчительський колектив так вперто хоче скинути з насидженого крісла очільницю школи.

Педагоги стверджують, що у минулому «на школу несподівано впали великі гроші», адже Цуманська ЗОШІ-ІІІ ступенів виграла «Кіотський проект», вартістю 10 мільйонів гривень. Із них 1 мільйон нібито витратили на ремонт приміщення, а 9 мільйонів – поступово розкрали.

«Будматеріали поступово розкрадали та «розтягували». Боляче було на те все дивитися. І ніяких дій зі сторони дирекції не побачили», - й собі втручається у розмову депутат Цуманської селищної ради Ніна Денисюк, яка прийшла відстоювати права педагогів місцевої школи «за компанію».
У школі заборонили співати Гімн України

Але останньою краплею у чаші терпіння колективу стала заборона директриси співати Гімн України та брати участь у «майданівських» акціях протесту вихованцям та працівникам школи. З слів вчительки Катерини Крук, свідками такого зневажливого до українського патріотизму ставлення стали як вчителі, так і учні навчального закладу.

Чи справжні підписи прихильників нового директора?

Нова хвиля обурення педколективу розпочалась тоді, коли у облраді відмовились звільнити Інну Бадзян, посилаючись на лист із підписами людей, буцімто, на підтримку директора. Вчителі стверджують, мовляв, у цьому списку є імена людей, які не мають жодного стосунку до діяльності школи. Також вони наголошують, що вимагали показати перелік усіх прихильників нового керівника, однак у цьому їм теж відмовили.
Якою була відповідь від влади

Тоді голова Волинської ОДА Григорій Пустовіт наказав принести ксерокопію листа із підписами на підтримку Інни Бадзян та показати його «бунтівникам».

«Мене обурює факт директора, який забороняв співати Гімн України. Це недопустимо, і, якщо це правда, такій людині - не місце у школі», зауважив посадовець.

Також він зазначив, що у випадку підтвердження усіх обвинувачень вчительського колективу на адресу свого керівника до закінчення навчального року їм повернуть попереднього директора або призначать нового.

Разом з тим, посадовець пообіцяв з’ясувати питання, куди ж насправді зникли «кіотські кошти», дати доручення у відповідні структури та розібратися у законності чи незаконності подання кандидатури Інни Бадзян на проходження курсів із підвищення кваліфікації.

«Якщо є протистояння у колективі – необхідно створити профільну комісію від Обласного управління освіти та науки та досконало вивчити ситуацію. Якщо кандидатура директора не відповідає власній посаді – зняти, якщо ж є проблеми у самому колективі – потрібно знайти такого директора, який зможе навести порядок», - резюмував посадовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 44
правда Показати IP 6 Травня 2014 17:52
Оце так директорка! А де правоохоронні органи, сплять?
йося моргенштерн до правда Показати IP 7 Травня 2014 09:05
вчиТЕЛИЦЯ
він Показати IP 6 Травня 2014 18:03
чужих ніде не люблять.це не просте селище і не все там так просто як кажеться і завжди склоки.одним словом - містечко.а ім директора з села чужу дали
Анонім до він Показати IP 6 Травня 2014 18:20
чужих Українців не буває..... а с*к* треба ставити на місце, а її місце в холобуді а не в хорошому будинку........ні один вчитель такого не має
Колгоспниця Показати IP 6 Травня 2014 18:47
Люди добрі! Це все брехня. Директор -нормальна жінка,яку любими способами хоче змістити "купка правдоборців". Це ті хто не зупиняється ні перед чим,щоб вернутись на керівні посади .За наклепи-пані Бадзян ідіть до суду!!!
Patrik до Колгоспниця Показати IP 6 Травня 2014 20:29
Ви правильно пишете, нехай пані професорка іде до суду, але при цьому нехай не забуває, що суд буде заслуховувати свідчення очевидців, тобто показання свідків, в тому числі й дітей... Заборона очільником навчального закладу співати державний Гімн - це дикунство, це відкритий прояв нелюбові до України, до нашої Батьківщини... Хіба має право така людина бути педагогом, тим більше директором школи? Чого вона навчить, коли своїми діями відкрито показує свою зневагу до України, до рідної землі-неньки? "Бо хто матір забуває, того Бог карає, того діти цураються... ", - ці слова Т. Г. Шевченка для ціє, як Ви пишете "нормальної жінки", пророчі... Переконаний, що в недалекому майбутньому її життя зміниться і, повірте, не в кращу сторону... Бог їй суддя.
титушко до Колгоспниця Показати IP 7 Травня 2014 00:38
37-г возвращается.надо еще добавить что она руско-арманский шпион и готовила учеников на покушехие самой Йули.грустно (лишь бы занять место.)обычное явление весны 2014
555 Показати IP 6 Травня 2014 19:26
Цікаво, новий начальник управління освіти і науки Загрева, буде так само тільки команди "фас" зверху виконувати, як її колишній улюблений шеф, чи матиме свою позицію в звільненнях або призначеннях?
йцукен до 555 Показати IP 6 Травня 2014 19:31
"ФАС" там буде тепер не тільки зверху...
надіюсь до йцукен Показати IP 6 Травня 2014 19:36
Якщо буде дуже погано, то ще і на ту так зберуться, щоб скинути і Хомича вернуть
піпі до надіюсь Показати IP 6 Травня 2014 23:34
улюбляного?
8887 до йцукен Показати IP 6 Травня 2014 23:31
А так воно і треба)))
Анонім до 555 Показати IP 6 Травня 2014 21:43
Про що Ви говорите. Пустовіт сказав: «Якщо кандидатура директора не відповідає власній посаді – зняти, якщо ж є проблеми у самому колективі – потрібно знайти такого директора, який зможе навести порядок». Тобто цього директора знімуть однозначно.
bala Показати IP 6 Травня 2014 20:25
Напевне, добряче дістала педагогів та директорка якщо вже вони, зазвичай такі обачливі та обережні, рушили на пошук правди. Колективом має керувати авторитетна людина, патріот, а тому заборона гімну це вже несумісність із зайняттям такої посади.
Анонім до bala Показати IP 6 Травня 2014 21:46
У вчителів сама сильна та дієва профспілка з усіх, що діють в Україні. Вони ніколи не соромились обстоювати свої інтереси.
Не з Цумані Показати IP 6 Травня 2014 20:28
Пам'ятається та сама купка селючок- вчительок була незадоволена і Грицай НВ , тепер " зливають" Бадзян. Може вже треба розібратись, хто в ступі воду мутить?
з Цумані до Не з Цумані Показати IP 6 Травня 2014 22:12
якщо ви Шановна( -ий) не з Цумані ,то як ви можете судити НАШИХ вчителів , а тим більше , що Ви знаєте про Грицай Н.В. і Бадзян. " в ступі воду мутять якраз останні , бо поділили колектив на "угодних" і "неугодних"
З Цумані до Не з Цумані Показати IP 6 Травня 2014 22:23
Грицай Н.В. "злила" себе сама , продаючи атестати. А у " селючок- вчительок" багато кому ще треба повчитися бути справедливими, толерантними, не бути байдужими і любити Украіну.
Цуманьчанин до З Цумані Показати IP 6 Травня 2014 22:31
Написала вчителька української літератури))))))))))))))))))100% Напишіть короткий твір на тему: Як я люблю Україну.
з Цумані до Цуманьчанин Показати IP 6 Травня 2014 22:45
я хоч і не вчителька укр. літ , але знаю як правильно писати " ЦУМАНЧАНИН" і дякую за комплімент про вчительку
Цуманьчанин до з Цумані Показати IP 6 Травня 2014 23:12
Ото присоромили, цікаво де ви прочитали комплімент?
з Цуманя до Цуманьчанин Показати IP 11 Травня 2014 21:23
на відміну від вас, люблю, поважаю, шаную своїх вчителів з Цуманської ЗОШ, дякую їм за хороші знання - тому вважаю , , що бути хорошим вчителем - від Бога і злова " ЯК ВЧИТЕЛЬ УКР, ЛІТ" - як комплімент
Правдолюб до Не з Цумані Показати IP 6 Травня 2014 22:26
повністю підтримую Ваші слова, адже, згідно законів природи лайно зливають в... на смітник історії.
крізь призму часу до Правдолюб Показати IP 6 Травня 2014 22:40
"Піднімаючись на гору, не забувай вітатися з тими, кого зустрінеш по дорозі, тобі доведеться з ними зустрітись, коли будеш зпускатися вниз". Не знаю ні однієї, ні другої, але ... ну шановні екс-регіонали - не вміли ви "...вітатися з тими..."
Правдолюб до крізь призму часу Показати IP 6 Травня 2014 22:56
Ніколи не піднімався в гору, а лайно воно і в Африці - лайно.
крізь призму часу до Правдолюб Показати IP 6 Травня 2014 23:06
Вибачте, це я не про вас, а про регіоналів-діректорів та ін.)
Профком Показати IP 6 Травня 2014 22:20
Треба заслухати весь колектив а не 6-7 ох "активних і невдоволених" представниць. КОЛЕКТИВ ВСЕ Ж ТАКИ НАЛІЧУЄ 124 ОСОБИ !!!! Можливо в колишньої директорки яка керувала 7 років синдром Путіна, що ніяк не може змиритись з думкою що її відсторонили від влади (хоча й невеличкої) просто користується моментом, так само і ті хто її підтримує, селище все ж таки, можливо вони сусідки по городу. Про гімн попахує популізмом, щоб підігріти тему, якраз час вдалий. Однобоко якось це все виглядає, розбиратись новоспеченим чиновникам треба обов'язково дуже уважно, щоб потім їх не звинуватили у просуванні до "корита" тих же самих кадрів які успішно "працювали" під тотальним контролем РЕГІОНАЛІВ !!!!
цуманчанка до Профком Показати IP 6 Травня 2014 22:36
"під тотальним контролем РЕГІОНАЛІВ !!!! " якраз і працювали Грицай і Бадзян , а колишня директорка , коли почалася " повна " РЕГІОНАЛІЗАЦІЯ " директорських кадрів у районі , сама написала заяву про звільнення, бо якраз синдрому путіна і не мала , він ( синдром ) був скоріше у вище вказаних 2-х осіб
Профком до цуманчанка Показати IP 6 Травня 2014 22:58
Якийсь самопіар) А чого ви не написали заяву коли Януковича оголосили президентом України???))) Готуйтесь краще до завтрашніх уроків)
Анонім до Профком Показати IP 6 Травня 2014 23:09
завжди готові
НОВА до Профком Показати IP 7 Травня 2014 22:46
Гімн співати не можна;---вітатися з колегами по роботі не буду;----брешу і завучів своїх головних вчу;----краду і їм дозволяю;----заміну уроків собі та любим завучам моім;уроки в дітей інвалідів не люблю проводити і завучам не дозволяю ; своїм по 32 години наділяю ,щоб мене любили. ЗОЛОТІ ПРАВИЛА ДИРЕКТОРА ЗАГАЛЬНООСВІТНЬОЇ ШКОЛИ СМТ ЦУМАНЬ Б А Д З Я Н ІННУСІ.
НОВА до Профком Показати IP 7 Травня 2014 23:04
коментар було видалено
Пустовіт Показати IP 6 Травня 2014 22:39
Я одного не можу зрозуміти нащо приходила стара баба в святковій хустці??? заодно на базарі напевно щось продала з городів))))))
Анонім до Пустовіт Показати IP 6 Травня 2014 22:45
щоб бути гарною!!!
Пустовіт до Анонім Показати IP 6 Травня 2014 23:00
То баба шукати луцького діда приїхала??? яка реклама в інтернеті, продуманий хід
Анонім до Пустовіт Показати IP 6 Травня 2014 23:04
То ж Ви не Пустовіт)))
Анонім до Пустовіт Показати IP 6 Травня 2014 23:47
Дуже шкода, що Вашого куцого розуму хватило на те, щоб побачити лише хустку,
асясяй до Анонім Показати IP 6 Травня 2014 23:53
а міг би і влюбитись)) хіхі
Неадеквітка Показати IP 8 Травня 2014 19:12
Нешановні ригоанальні очільники державних установ,освіти, комінтарі вас не врятують. Йдіть з посід!!! дайте людям достойно жити!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ми якось не пропали до вашої "обдарованої" влади, не пропадем і після вас.Прощавайте, уйдіть вон в кінці кінців!!!
Профком до Неадеквітка Показати IP 8 Травня 2014 23:09
Ви б пані краще б підлікувались спеціалізованих закладах від свого неадеквіту. Злочин допускати таких людей до виховання дітей!!!
Анонім до Профком Показати IP 9 Травня 2014 11:21
Таких да!!! То ж як допустили?
Анонім Показати IP 9 Травня 2014 11:41
Які ви тут всі недалекі, що вчителі, що профком, щодо ригоаналів то так, треба викинути ті остатки г*вна з посад.
вона Показати IP 14 Травня 2014 16:49
Ця баба в хустці - Ніна Петрівна, яку знають в Цумані як "баба Яга", і їй завжди все треба, от тільки не там де треба. Піар, шановні, треба ще так вміти, а ці "вчительки- активісти" - то я при них школу закінчувала, нічого особливого, сором топтати тих, хто в свій час тобі руку протягнув , чи не так, Василівна?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus