USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Що пообіцяв Міністр Демчишин волинським шахтарям. ОНОВЛЕНО

8 Лютого 2015 08:00
Міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин зустрівся з представниками трудових колективів шахт ДП«Волиньвугілля» та галузевими профспілками вчора, 7 лютого, у рамках робочої поїздки до Волинської області. Про це інформує Урядовий портал.

Володимир Демчишин запевнив шахтарів, що заборгованість із заробітної плати за грудень буде повністю погашена до 20 лютого. «Розрахунки вже почали здійснюватися, до 20 лютого борг за грудень буде повністю погашено», - пообіцяв Міністр.

Зі слів Володимира Демчишина, зараз Міністерство оперативно вирішує питання щодо погашення заборгованості перед шахтарями та запровадження чітких механізмів розрахунків на ринку електроенергетики, які дадуть можливість своєчасно розраховуватися за поставлене вугілля надалі. Також Міністерство має намір максимально завантажити виробничі потужності теплових електростанцій, що працюють на вугіллі «газової групи», а після закінчення опалювального сезону провести модернізацію ТЕС та збільшити кількість енергоблоків, що споживатимуть вугілля з Львівсько-Волонського басейну.


Володимир Демчишин повідомив, що Міністерство підготувало Меморандум про врегулювання проблемних питань вугільної галузі, відповідно до якого будуть розроблені та подані на розгляд Кабінету Міністрів України пропозиції щодо змін до деяких Законів України у частині поновлення пільг та удосконалення механізму соціального захисту шахтарів, а також пропозиції щодо включення видатків за бюджетними програмами на підтримку галузі.

Міністр ознайомився із станом будівництва шахти, оглянув будівельний майданчик і поспілкувався із представниками будівельних організацій.

Під час наради з керівництвом шахти, Міністр зазначив, що шахта №10 «Нововолинська» є перспективним об`єктом, який можна добудувати та ефективно використовувати. Але місцева влада, повинна вже сьогодні думати про те, яким чином організувати процес реалізації добутого вугілля в регіоні та за його межами.

«Міністерство вже підготувало пропозиції щодо поновлення ряду бюджетних програм, за рахунок яких можливе, зокрема фінансування добудови шахти №10 «Нововолинська». Але місцеві органи влади повинні дати Міністерству ідеї та аргументи, які допоможуть переконати Уряд та Верховну Раду поновити фінансування будівництва», - наголосив Володимир Демчишин.

Міністр також додав, що сьогодні доводиться приймати складні, іноді непопулярні, але необхідні для оздоровлення вугільної галузі, рішення. Є шахти, які вже вичерпали свої запаси і собівартість видобутку вугілля на них не відповідає ринковим цінам, тому їх потрібно передавати на ліквідацію. До цього процесу Міністерство буде підходити виважено, із врахуванням фінансового забезпечення процесу та вирішення питань працевлаштування вивільнених робітників», - запевнив Володимир Демчишин.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості звернулося до Уряду із пропозицією внести зміни до Бюджету 2015 року та продовжити фінансування капітального будівництва вугледобувних підприємств з обсягом видатків 355 мільйонів гривень, в тому числі обов`язково шахти-новобудови №10 «Нововолинська» у сумі 200 мільйонів гривень, за рахунок бюджетної програми КПКВК 3511090 «Державні капітальні видатки, що розподіляються Кабінетом міністрів» або поновити бюджетну програму КПКВК 1101200 «Державна підтримка будівництва вугле- та торфобудівних підприємств, технічне переоснащення зазначених підприємств».

Довідково:

Шахта №10 «Нововолинська». Будівництво шахти розпочато у 1989 році.

Шахта будується виключно за рахунок бюджетних коштів.

Промислові запаси вугілля складають 37 мільйонів тонн.

Орієнтовний термін служби шахти – близько 40 років.

Загальна кошторисна вартість будівництва – 2,3 мільярда гривень.

За станом на 01.01.2015 р. виконано робіт на 1 250,3 мільйона гривень.

Введення шахти в експлуатацію забезпечить соціально-економічний розвиток регіону. Додатково будуть створені 920 нових робочих місць.

ФОТО видання БУГ:

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
дідо Показати IP 8 Лютого 2015 08:11
Шахти давно пора розпродати. Це не функція держави управляти шахтами. Державні шахти вигідні тільки чинушам та профспілковому начальству, а для народа держшахти є витратними.
шахтар Показати IP 8 Лютого 2015 08:23
Одне-єдине вугледобувне підприємство в Україні, яке будується, будується 26 років. Вугілля буде золотим. В 50-60 роках в Нововолинську кожні чотири роки здавалась в експлуатацію шахта.
дідо до шахтар Показати IP 8 Лютого 2015 08:30
Будівництво- один з методів крадіжки.
Корінний лучанин до шахтар Показати IP 8 Лютого 2015 12:01
РЕПЛІКА. ТИ, шановний, не "ШАХТАР" - ТИ ПРОСТИЙ СІРИЙ ТРОЛІСТ! Справжній ШАХТАР ніколи такого не напише! Коли будувались НОВОВОЛИНСЬКІ шахти та будувалось місто Нововолинськ і селище Жовтневе для шахтарів, то вже тоді на цьому етапі було прораховано запаси вугілля і ресурс цих шахт. І це всі знали! Цей ресурс 50 років вже вичерпаний із цим треба ЗМИРИТИСЬ! ЗАПАСІВ ВІЧНИХ НЕМА! А залишкове вугілля під 10 шахтою ще можна використати, тим паче що вже затрачені ВЕЛИКІ КОШТИ , які треба відпрацювати ефективно і ЛЮДЕЙ треба роботою забезпечити . ПРО ЛЮДЕЙ ТЕЖ ТРЕБА ДУМАТИ В ПЕРШУ ЧЕРГУ. ДО речі , ГІРНИКИ В ПОЛЬЩІ ГІДНО ЗАХИЩАЮТЬ СЕБЕ ВІД ПОДІБНИХ ДЕРИБАНІВ І ВСІ КОЛИ ТРЕБА ОДНОСТАЙНО СТРАЙКУЮТЬ!
Штефан, Луцьк Показати IP 8 Лютого 2015 08:42
В.Сапожніков і його гоп-команда будуть думати як і де реалізовувати видобуте вугілля??? Проведуть мозковий штурм для створення ідей і надання переконливих аргументів, щоб умовити уряд дофінансовувати будівництво 10-ї шахти??? Я довго сміявся, як дурнуватий. Оце розвеселили! Та вони за все своє перебування на посадах, жодного дня не думали про громаду Нововолинська. А мозковий центр для наповнення своїх кишень у них діє постійно і регулярно, вдень і вночі - ось вже 20 років.
Анатоль_ до Штефан, Луцьк Показати IP 8 Лютого 2015 13:37
Ой, так Наталія Семенівно! Ой так...
ВОНО Показати IP 8 Лютого 2015 09:17
працюють лише в начальственних кабінетах, решта дармоїди і негідники. Раніше при царі батюшці таких називали *подлое сословие*, зараз зовуть красивше *електорат*. Та суть від зміни назви не помінялась і не поміняється доки більшість буде стадом тупих і довірливих овечок
Patrik Показати IP 8 Лютого 2015 09:34
Та хіба тут мова йде про будівництво шахт? Читайте уважно: "Міністр зазначив, що шахта №10 «Нововолинська» є перспективним об`єктом, який можна добудувати та ефективно використовувати. Але місцева влада, повинна вже сьогодні думати про те, яким чином організувати процес реалізації добутого вугілля в регіоні та за його межами. Міністерство вже підготувало пропозиції щодо поновлення ряду бюджетних програм, за рахунок яких можливе, зокрема фінансування добудови шахти №10 «Нововолинська». Але місцеві органи влади повинні дати Міністерству ідеї та аргументи, які допоможуть переконати Уряд та Верховну Раду поновити фінансування будівництва», - наголосив Володимир Демчишин.". Тобто міністром в делікатній формі було показано, що місцеві органи влади, до речі в Нововолинську вони на диво незмінні майже 20 років, повинні нарешті працювати на народ, а не довести своєю пасивністю та бездіяльністю інфраструктуру шахтарського краю до ручки і надіятись, що хтось має все одним махом вирішити, наприклад - міністр... До речі, новообраний місцевий депутат І. Гузь також має долучитись до вирішення цієї проблеми, а не знімати з себе відповідальність, прикриватись перед виборцями загальновідомими фразами на кшталт: "Та я ж вам самого міністра привозив!".
Анатоль_ до Patrik Показати IP 8 Лютого 2015 13:46
Ой, так Наталко, ой так...
Patrik до Анатоль_ Показати IP 8 Лютого 2015 16:58
Твої проблеми з сексуальною орієнтацією відомі, але все ж не варто тобі пед..у тут загравати з нормальними мужиками, бо за такі шутки в зубах бувають промєжутки.
Корінний лучанин до Patrik Показати IP 8 Лютого 2015 14:55
Шахта 10 ПЕРЕЖИЛА ВЖЕ БАГАТЬОХ МІНІСТРІВ І КОЖЕН ЩОСЬ ПО СВОЄМУ ЛЕПЕТАВ І ТОМУ ЙОГО СЛОВА НЕ Є ІСТИНОЮ В ОСТАННІЙ ІНСТАНЦІЇ ! Він правий лише в тому, що місцева влада не повинна стояти осторонь ! БІЛЬШЕ ВОДУ ЛЛЮТЬ ПО ЦІЙ ПРОБЛЕМИ, АНІЖ ЩОСЬ КОНКРЕТНЕ ВИРІШУЮТЬ! ЯКБИ НЕ СТРАЙКИ ШАХТАРІВ, ТО НІХТО НАВІТЬ І ПАЛЬЦЕМ НЕ ПОВОРУШИІВ ІЗ УРЯДОВЦІВ!!! ТУТ БІЛЬШЕ ПОЛІТИКИ , БО ПОРОШЕНКО ПРИЙШОВ ІЗ ГАСЛОМ: ЖИТИ ПО НОВОМУ! ЙОГО ЛЮДИ ЗА ЦЕ ВИБРАЛИ , А ТУТ ЩО ЗНОВУ КИДАЛОВО? А ГУЗЬ тут просто ШІСТКА!
Анатоль_ до Корінний лучанин Показати IP 8 Лютого 2015 15:13
Ой, так...
Хлоп Показати IP 8 Лютого 2015 09:57
Спiвпадання прапору Нововолинська iз прапором Республiки Кенii-це не просто так: треба далi воювати, щоб замiсть европейського хреста на прапорi з'явилися i кенiйськi коп'я та щит, i тiльки коли досягнемо рiвня великоi aфриканськоi держави ми зможемо будувати фабрики та шахти. А поки дiдо прав, будування - шлях до розкрадання, то будемо користуватися залишками ганебних досягнень розвинутого соцiалiзму!
дідо до Хлоп Показати IP 8 Лютого 2015 10:08
Твій соціялізм ,якраз довів ці шахти до упадку. Будували де треба і де нетреба. смітили народними коштами.
Хлоп до дідо Показати IP 8 Лютого 2015 10:14
))). А я що, проти? шахти в Нововолинську))) дурь! Криiвки треба було будувати за народнi кошти, що обладненi котлами на енергетичнiй вербi!
Юз Показати IP 8 Лютого 2015 10:59
А хто той лисий, що в президії сидить біля Сапога?
дідо до Юз Показати IP 8 Лютого 2015 12:55
то я

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus