USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Не всі ЗОШ Волині мають комп’ютери,а сільські вчителі – погані юзери

21 Серпня 2013 17:39
На сьогоднішній день 40 початкових шкіл області не забезпечені комп’ютерами, а педагоги сільських шкіл не вміють ними користуватися.

Про це розповів начальник Управління освіти і науки облдержадміністрації Олександр Хомич під час розширеного засідання колегії освітян, сьогодні, 21 серпня.

Як вважає посадовець, потрібно дотримуватися державних стандартів, зокрема, комп’ютеризувати школи області.

«Ми не маємо проблем з оснащенням комп’ютерами шкіл 1-3 ступенів, звітуємось про можливість доступу до мережі інтернет. Але технічні можливості сільських шкіл далеко не найкращі і подолати ми їх поки не можемо», - зауважив Олександр Хомич під час доповіді.

Зі слів головного освітянина Волині, для вирішення цієї проблеми практично не залишилось часу, хоча влада і намагалась забезпечити комп’ютерами початкову школу. Утім, на сьогоднішній день, 40 початкових шкіл не мають комп’ютера. Також існують величезні проблеми з доступом до мережі інтернет. Найгірша ситуація - у Рожищенському, Володимир-Волинському, Любомльському, Локачинському, та Турійському районах.

Разом із тим, голова облдержадміністрації Борис Клімчук акцентував увагу на неналежній комп’ютерній освіті педагогічних працівників, зокрема у сільських школах. «Потрібно забезпечити початкову школу хоча б одним комп’ютером. Але
у кращому випадку у цих школах комп’ютери розпакують і просто увімкнуть в мережу», - сказав Клімчук.

Також посадовець пообіцяв, що усі сорок шкіл до першого вересня матимуть нові комп’ютери з усіма комплектуючими та інтернетом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
дідо Показати IP 21 Серпня 2013 18:26
Вокзал у Луцьку за 30 мільйонів важливіший за компютери у школах.
дідо Показати IP 21 Серпня 2013 18:28
Нові будівлі центрів зайнятості важливіші за компютери у школах. Чиновникам потрібне малограмотне безробітне бидло.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus