USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Шовкошитний у Луцьку закликав українців навчитися себе поважати.ФОТО

24 Серпня 2013 14:33
Володимир Шовкошитний – співавтор Декларації про суверенітет України, Акту про проголошення незалежності України та Конституції України. Сьогодні знаменитий письменник, політик, та громадських діяч представив волинянам свою нову книгу.

У луцькому Будинку культури відбулась зустріч з співавтором основних державотворчих актів Володимиром Шовкошитним, котрий представив лучанам свій новий творчий доробок – історичний роман «Білий кречет».

Книга присвячена діяльності УПА, в якій розповідається нелегка та трагічна доля головних героїв книги, про їх подвиги. Про життя, та смерть.
На презентації книги у Луцьку Володимир Шовкошитний закликає перестати українців «посипати голову попелом»:
«Я, коли беру романи моїх колег про УПА, де кожен другий – зрадник, кожен третій – стукач, а кожен четвертий так і дивиться, як би то тебе підсидіти, і всі вони – українці, мене шляк трафляє. Ми повинні навчитися себе поважати. Якщо МИ на напишемо свою історію, писатимуть москалі та поляки, а це вже буде їхня, а не наша, історія».

Як каже сам автор, основна його відмінність від тих історичних романів про УПА, що він читав, в тому, що там українці гинуть від лютої ненависті до ворогів.
«В мене люди гинуть від щирої любові до України. Надихнув мене на це Василь Стус, який в листі до сина написав, щоб він не пускав в своє серце ненависті. Бо вона руйнує не того, на кого вона направлена. А руйнує тебе самого», - сказав Шовкошитний.

«Немає сили більшої, ніж любов. І зло не перемагається злом – воно перемагається любов’ю. І, як казав Конфуцій: на добро відповідай добром. На зло – по справедливості».
Кречет Володимира Шовкошитного чинить по справедливості: де його ворог може зрозуміти милосердя – він милосердний.
«Але якщо мова йде про нелюдів, таких як герой Радянського Союзу, Балицький, який прийшов в Журавичі зі своєю червоною бандою, вбиває 28 мирних громадян та грабує село, Кречет пише їм вирок: «Ваше життя було ганебним, а смерть буде лютою».
«За зло нелюдське, чорне, потрібно відповідати по справедливості», - говорить Володимир Шовкошитний.










Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Александр Показати IP 25 Серпня 2013 01:29
До недавнего времени знаменитый "спiвавтор" представлялся как "Народний депутат України I скликання, активний розбудовник демократичних партій. Голова підкомісії з питань 30-кілометрової зони, секретар Комісії з питань Чорнобильської катастрофи (1990—1994 рр.). Президент Міжнародної організації “Союз Чорнобиль” з 1990 року. У 2003-05 рр. – начальник управління національного виховання МАУП". Ну и как любой уважающий себя сотрудник украинской Сорбонны - доктор філософії у політичній сфері))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus