USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Штормове попередження у Луцьку

5 Серпня 2014 16:29
У Луцьку попереджають про ймовірність погіршення погодних умов.

Зокрема, волинський гідрометеоцентр повідомляє, що у найближчі 1-2 години і до кінця дня очікуються грози, дощ з посилення вітру до 15-20 м/с, - йдеться у повідомленні відділу інформаційної роботи міськради.

Похолодання в Україні, яке начебто настане з 10 серпня, принесе зливи, грози, шторми. Про це заявила завідувач відділом кліматичних досліджень та довготермінових прогнозів Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова, - інформує Газета.

Мартазінова каже, що нині температура в Україні на 3 градуси вище норми на Сході та Півдні; на 3 - у Центрі; на 2 - на Заході.

В цілому цього місяця у Харківській, Сумській та Луганській областях випаде місячна норма дощів. На решті території опадів очікують вище норми. Вазіра Мартазінова прогнозує, що 10 серпня в Україні похолодає на 8-10 градусів за Цельсієм. Середня температура становите +16-+17 градусів. В день буде +24 градуси.

"Такої спеки, яку ми спостерігаємо сьогодні, цього року вже не буде. Похолодання нам принесе грози, зливи, шторми. Це небезпечні дні для людей і економіки країни", - сказала вона.

Вересень науковець прогнозує сухішим за минулорічний. "Діти на перше вересня підуть без парасольок, але буде холодно. Температура у вересні буде в середньому +20-+25 градусів. У другій половині місяця стане прохолодніше. Під час похолодання йтимуть дощі. У Сумській, Чернігівській, Житомирській та Одеській областях опади пройдуть у межах норми. В західних областях пройдуть великі дощі. Лише у Волинські області буде найсухіше, на Волині опадів слід чекати нижче норми", - зауважує Мартазінова.

У середині жовтня на Україну чекає різке похолодання. Зима, за попередніми прогнозами, буде помірно теплою. "Листопад буде холодніший, ніж грудень", - додала науковець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus