USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Сім поклонних хрестів оберігатимуть Луцьк від зла

16 Квітня 2013 14:25
Навколо Луцька біля основних магістралей, які йдуть до обласного центру, встановлять сім поклонних хрестів–оберегів.

Два хрести вже встановили на Дубнівській та Ковельській вулицях при в'їзді у Луцьк.

Про це розповів Митрополит Луцький і Волинський Ніфонт під час прес-конференції 16 квітня.

Встановити обереги планують до Великодня при в’їзді в Луцьк з боку Львова та Рівного.

Після свят поклонні хрести встановлять при в’їзді в місто з боку Ківерець та Жидичина.

За словами Ніфонта, обереги-хрести відведуть від міста все зло та очистять простір навколо.

«Яке б повітря не йшло з бацилами, бактеріями до міста, воно проходитиме через «знамення Христа» і буде очищатись. Завжди споконвіків люди ставили такі хрести, як обереги, біля своїх сіл і міст. Тому по милості Божій, сподіваємося, що все буде благополучно», - підсумував митрополит.

Також Ніфонт повідомив, що 25-27 квітня в обласному центрі перебуватимуть святині з Афону - хрест з часткою Чесного і Животворящого Хреста Господнього і мощами святих рівноапостольних царів Костянтина і матері його Олени.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
ЧП Показати IP 16 Квітня 2013 15:46
А УПЦ Київського Патріархату чому не ставить? Чи вони будуть ставити з іншого боку доріг? Так скоро хрести будуть на кожному перехресті міст і доріг. Це якесь змагання хто більше і швидше хрестів наставить. А може не в хрестах річ? Цікаво, як на цю хрестоманію дивиться влада?
Знайка Показати IP 16 Квітня 2013 16:02
Аби встановити ті хрести, потрібно мати дозвіл від дрожників, оскільки магістралі державноо значення, дозволи роблят в Києві. А роблять ті, то перший цю ініціативу виявив.
Езуїт до ЧП Показати IP 16 Квітня 2013 16:50
Шановні філаретівці, думайте краще як академію біля собору довести до пуття, а не про те, як краще вставляти палки в колеса іншим конфесіям та релігіям.
ЧП до Езуїта Показати IP 16 Квітня 2013 17:38
Звідки Ви взяли, що я філаретовець? Я проти безглуздого встановлення хрестів і байдуже ким - чи "руськой православной церковью" (саме так вона правильно називається, а не УПЦ), чи УПЦ КП, чи УАКЦ, чи римо-католиками, чи греко-католиками і т.д.
Олежик Показати IP 16 Квітня 2013 18:12
Хрест біля дороги: +5 захисту від ДАЇ +3 видимості вночі +5 збереженості дорожнього покриття Крім того, юніт (себто автолюбитель) отримує на 20% більшу швидкість автомобіля при стандартному споживанні палива.
анонімус Показати IP 16 Квітня 2013 23:52
ууу, як все запушено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus