USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Сім’я має бути традиційною»: у Луцьку розпочався форум сім’ї

14 Вересня 2018 13:26
Представники релігійних спільнот, громадських організацій та органів місцевого самоврядування, науковці та освітяни взяли участь у Волинському форумі сім’ї «Щаслива родина - міцна Україна», який приурочили до Дня батька. Захід організували 14 вересня у Палаці культури міста Луцька.

Організатори форуму сім’ї, який впродовж року провели у понад 50 містах України, ставлять за мету обговорити Національну сімейну стратегію та залучити якомога більше людей до цього питання.

Ведучий заходу Роман Бричук зазначив, що саме спільні напрацювання різних гілок нашого суспільства забезпечить низку рішень, на які спиратиметься влада та урядовці щодо того, як будувати сімейну політику нашої держави.

«Ті виклики, які переживає Україна в останні роки, можливо, відсунули на другий план питання сімейної політики. Першою чергою, необхідно було забезпечити соціальними гарантіями і надати нашим учасникам бойових дій, сім’ям загиблих та іншим пільговим категоріям соціальну допомогу та підтримку. Через це такі питання, як сімейна політика і Інститут сім’ї, можливо, не в повній мірі були охоплені не лише теренах Волинської області, а й в Україні загалом. Тут немає чого приховувати», - зауважила директор департаменту соціального захисту населення Волинської ОДА Оксана Гобод.

Разом з тим, вона висловила сподівання, що саме після проведення таких заходів буде правильно побудована державна політика для того, щоб інститут сім’ї розвивався, а родинні цінності зміцнювалися.

Радник Луцького міського голови Ігор Поліщук зазначив, що на сьогодні важко переоцінити важливість проведення такого форуму і необхідність інформування людей про цінність і важливість сім’ї.

«Для нашого регіону особливо великою загрозою є те, що люди змушені виїжджати на заробітки, аби вижити і придбати все необхідне для себе і своїх рідних. Через це дуже багато сімей розпадається. У людей не вистачає терпіння дочекатися один одного. Це дуже велика соціальна проблема. Наслідки якої ми відчуємо лише згодом», - акцентував посадовець.

Ігор Поліщук наголосив і на проблемі нав’язування інших незрозумілих цінностей українському суспільству, які суперечать Біблії і Божому вченню. «Треба прагнути до створення сім’ї, берегти її і приділяти увагу. Разом з тим, сім’я має бути традиційною. Треба народжувати дітей і виховувати їх правильно, щоби в майбутньому ми мали міцне місто, область і міцну Україну. Якщо будуть щасливі і міцні сім’ї, то такою буде і наша держава», - додав Ігор Поліщук.

Голова Волинської ради церков владика Йосафат (УГКЦ) зауважив, що війна, економічні труднощі, політичні баталії, гендерна ідеологія, трудова міграція та ще багато проблем мають відношення до кожної української родини і фактично відображаються у наших сім’ях.

«Суспільство має знаходити розсудливі рішення, як серед цих усіх випробувань допомогти сучасній сім’ї – зберегти, укріпити і розвивати. Якщо сім’я є сильною, міцною і єдиною, то таким буде і суспільство», - наголосив владика.

У програмі форуму сім’ї також запланували провести навчання від провідних експертів та фахівців галузі сімейної політики, круглий стіл, презентацію напрацювань та обмін досвідом між громадськими, релігійними і державними організаціями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus