USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Скільки лучанам доведеться заплатити за великодній кошик-2016

15 Квітня 2016 09:19
Православні християни у 2016 році Великдень зустрінуть 1 травня. Втім, економним господиням уже варто купувати ті продукти, які можуть зберігатися довше та будуть окрасою святкового столу.

«Хроніки Любарта» вирішили відвідати Центральний ринок Луцька та дізнатися про ціни на продукти, які найчастіше купують до столу. І хоча на «старому» базарі у вихідні дні вартість продуктів традиційно вища, утім продавці раду торгуються, а вибір більший. Зізнаються, ціни на м’ясо вже пішли угору, а ближче до Пасхи будуть ще рости.

Отож, десяток домашніх яєць продають за 16-18 гривень. До слова, магазинні не набагато дешевші. Борошно коштує 7-9 гривень за кілограм, хоча є й дорожче. Ті, хто за основу хочуть брати кисломолочний сир, нехай готуються викласти з кишені 34-40 гривень за кілограм нежирного сиру. А більш жирний обійдеться ще дорожче. Найдешевші родзинки можна знайти за 7 гривень за 100 г, а ось курага обійдеться в 17 гривень. Домашнє масло знайшли за 80 гривень за кг, 250 грам готового хріну цінять в 9 грн.

Що ж до м’яса, то тут ціна коливається в залежності від якості продукту. Для прикладу, бочок менш м’ясистий буде коштувати 40 гривен за кілограм, а там, де прожилки сала геть тоненькі – до 60 грн за кілограм.
До слова, цього року, порівняно з минулим, ціни на сільськогосподарську продукцію, в середньому, зросли на 5%, - повідомляє Волинська регіональна дирекція НТУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Будьте здорові Показати IP 15 Квітня 2016 10:23
не варто перетворювати кожне свято в обжираловку... тоді і не треба буде гори продуктів купувати! Просто українці не так бідні, як бідна культура харчування.... Великдень.. і все три дні з гостей не вилазять....там налили-закусиди добре..в другу хату...і пішло-поїхало..... все на кучу - шинки-ковбаси-яйця-салати з майонезами-овочі-горілка-вино-шапманське-солодке..... і все майже одночасно.....зсипте все в одну миску...збийте блендером і ..буде смачно??? от і вашому шлунку буде не дуже приємно... Але навіщо паритись..є мезим....і ми навчимо всіх бенкетувати.... А потім дівчата в зали перед літом і хочуть за місяць гарну фігуру..... а дзуськи...не буде її....!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus