USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Скільки українців за півроку скористалися «безвізом»

11 Грудня 2017 12:22
11 грудня минає півроку, як між Україною та Європейським союзом офіційно запрацював спрощений режим перетину кордону.

Всього з початку дії безвізу з країнами ЄС співробітники Держприкордонслужби на кордоні оформили 355 тисяч громадян України, які подорожуючи скористалися перевагами спрощеної системи. При цьому більше 128 тисяч українців використовували для подорожей авіаційний транспорт, 227 тисяч наших співвітчизників подорожували автомобілями і залізницею, а незначна кількість громадян прямували через морські пункти пропуску. Про це повідомляє Держприкордонслужба України.

У рамках безвізового режиму з країнами ЄС найбільше українці прямували через кордон з Польщею та Румунією – майже 90 тисяч та 65 тисяч осіб відповідно. Загалом спільний кордон з ЄС перетнули 64% безвізовиків.

Певний «ажіотаж» серед бажаючих безперешкодно подорожувати спостерігався у перші місяці дії безвізу – в середньому прикордонники оформляли до 80 тисяч українців за місяць. Наразі спостерігається зменшення кількості подорожуючих у безвізовому порядку. У листопаді цей показник становив 32,5 тисячі осіб.

Крім того, в рамках безвізу українські прикордонники отримали доступ до баз даних Інтерполу в 126 міжнародних і міждержавних пунктах пропуску. Це дало змогу з початку року виявити майже 2 тисячі розшукуваних осіб, 657 паспортних документів та 198 викрадених транспортних засобів.

Нагадаємо, 11 червня набуло чинності рішення Ради Європейського Союзу про запровадження безвізового режиму для короткострокових поїздок громадян України до 30 країн Євросоюзу та Шенгенської зони.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Кіндрат Панасович Показати IP 11 Грудня 2017 12:59
подорожі ага....який наш народ заможний щоб подорожувати! І студенти, які тільки-но закінчили ВНЗ відразу кинулись на екскурсії до Польщі і Чехії, і вдячні пенсіонери, які тепер мають вільну змогу відвідувати Віденську оперу! Ото зажили! Та ще й які багатотисячні черги стоять у відділеннях державної міграційної служби для оформлення закордонних паспортів! Число бажаючих "подорожувати" збільшується з кожним днем! Жити по-новому! Дякуємо!
сраний багатій Показати IP 11 Грудня 2017 15:27
з нашими ніщебродськими зарплатами нам той безвіз як собаці п'ята нога!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus