USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Що лучани думають про безвіз? Відеоопитування

18 Травня 2017 15:04
Що знають лучани про безвізовий режим, як ставляться до можливості вільного пересування територією Шенгенської зони та чи планують у майбутньому скористатися перевагами безвізового руху – про це мешканці обласного центру Волині розповіли Інформаційному агентству Волинські Новини.

Нагадаємо, Європарламент ухвалив рішення про приєднання України до безвізового режиму ще 6 квітня, а Рада міністрів Євросоюзу, своєю чергою, затвердила безвіз для України 11 травня. У середу, 17 травня, в Європарламенті пройшла церемонія підписання законодавчого акту, який запроваджує безвізовий режим для українців. Передбачено, що безвіз набуде чинності з 11 червня.

Із цієї нагоди журналісти ІА Волинські Новини розпитало лучан, як вони оцінюють перспективи запровадження безвізового режиму для України і чи знають, що потрібно, аби без проблем перетнути кордон при "безвізі".

Попри те, що відкриття безвізового руху країнами Шенгенської зони є довгоочікуваним для українців, і незважаючи на, здавалося б, загальновідомі позитиви, які принесе, багато лучан досить скептично ставляться до таких перспектив. Та пояснюють це тим, що при сучасному рівні заробітніх плат і пенсій, а також через високі комунальні тарифи, постійне підвищення цін на продукти тощо відвідати якусь закордонну країну, щоб, наприклад, відпочити їм все одно "не світить".

Молодь налаштована дещо оптимістичніше та перераховує можливості, які відкриваються перед українцями завдяки запровадженню безвізового режиму. Серед плюсів називають такі, як можливість пізнати культуру іноземних країн, познайомитися з новими людьми та розширити свій кругозір.

На переконання окремих лучан надання "безвізу" для України є свідченням визнання нашої країни Європою та результатом відстоювання своїх свобод на Майдані та на сході зараз.

Насамкінець мешканці Луцька, які планують скористатися перевагами безвізового режиму, поділилися планами щодо того, які країни у майбтньому вони планують відвідати.


ЧИТАЙТЕ ЩЕ: ЯК ПРАЦЮВАТИМЕ НА ПРАКТИЦІ БЕЗВІЗ ДЛЯ УКРАЇНЦІВ. РОЗ'ЯСНЕННЯ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
лучанка Показати IP 18 Травня 2017 15:47
Простому громадянину-"середнячку" від довгоочікуваного безвізу ні жарко, ні холодно. Як не мали можливості поїхати - так і не маємо. Щоб хоча б 10 днів провести за кордоном, потрібно мати з собою підтверджуючі документи про наявність у вас майже 30 000 тис. грн. (по 100 євро на кожен день на 1 особу), а також потрібно довести, що ви не маєте наміру залишитися у тих краях, тобто, що у вас тут є нерухомість або земля у власності. А ще нас там особливо ніхто і не чекає - запросто можуть вказати на зворотний шлях відразу після прибуття без пояснення. При наших реальних заробітних платах, а не "в середньому українці отримують" поїхати в подорож так і залишається недосяжною мрією для 90% громадян. А інші 10% і раніше їздили.
Волинянин до лучанка Показати IP 18 Травня 2017 16:33
Ви щось путаєте, шановна. Німеччина, Бельгія по 45 Євро на день, 10 днів це 450 Євро, абсолютно адекватна сума, тим більше що автобусні тури по Європі - 5 днів більш чим достатньо. Так що з сумами ви як завжди напутали. Всі інші вимоги, як і вимоги по грошах є звичайними, для будь чких громадян з країн що не входять до ЄС, - так що все звичайно, по звичайним процедурам. І ЗВЕРНІТЬ УВАГУ, ЩО ПО СТАТИСТИЦІ 70% ЛУГАНДІЙЦІВ ВЗАГАЛІ НЕ ВИЇЗДЖАЛИ ЗА МЕЖІ СВОЄХ ОБЛАСТІ, І ЦЕ Є ГОЛОВНОЮ ПРИЧИНО. ЇХ ЗАЗОМБОВАНОЇ ВІДСТАЛОСТІ. Да поїдьте на три дні до Польщі, ви прозрієте просто, побачите як живуть люди, які не страдають "рюцькім міром"
Лучанка до Волинянин Показати IP 19 Травня 2017 11:19
Звичайно, сума на 1 особу за добу перебування залежить від країни. Можливо. для Вас майже 13 000 грн. і не великі гроші, але для людини із зар.платою у 3 000 грн. - це не пити-не їсти майже 5 місяців. Після злету курсу долара двері у Європу перетворилися на шпаринку для БІЛЬШОСТІ громадян. А що Польша? Поляки відносяться до нас, як до дешевої робочої сили. Після повернення хочеться плакати, тому, що в Україні можновладці працюють НЕ ДЛЯ ДОБРОБУТУ ЛЮДЕЙ, а для себе.
алла Показати IP 18 Травня 2017 16:25
У нас уже була Європа при Кучмі. Не будуть вони їхати, зарплати малі... побачимо які жерги будуть на кордоні
лучанка до алла Показати IP 19 Травня 2017 11:20
До речі - черги на кордоні ЗАВЖДИ були, є і зараз.
пенсіонерка Показати IP 18 Травня 2017 21:32
Є категорії людей, які не знають, як сонце сходить. Все, що відбувається за їхнім порогом, їх не цікавить. Проте, слава Богу, є такі, котрі чергу в міграційну службу займають о 3 год. ранку. Думаю, що квитки на перший рейс потягу Ковель-Хелм уже розкуплені. Слава Україні!
марина Показати IP 18 Травня 2017 22:00
я вважаю , що ці висловлювання даремні. Правильно, якщо люди не їздили, то не мають про це уяви. Але квиток до Любліна або до Хелма це не до Києва.І це вже не такі великі гроші.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus