USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Скільки волинян зможуть скористатися «безвізом»

19 Травня 2017 17:41
Більше 65 тисяч волинян за менш як півтора року стали власниками біометричних закордонних паспортів, які їм дозволять поїхати в країни ЄС за спрощеною схемою.

Як відомо, з 11 червня українці зможуть їздити в країни Євросоюзу без віз. Однією з умов спрощеного перетину кордону є наявність біометричних паспортів для виїзду за кордон.

Як повідомив у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини перший заступник начальника управління Державної міграційної служби Олександр Пахолюк, з 1 січня 2016 року по 17 травня 2017-го в підрозділах ДМС області виготовили біометричних паспортів громадянина України для виїзду за кордон 68 375 громадян. З них 16 779 – термінових, а в регламентні строки - 51 596. Якщо говорити за статистику цього року, то з січня 2017-го вже видали 29 289 закордонних паспортів.

До слова, до 1 листопада 2016 року також видавалися звичайні, не біометричні закордонні паспорти. За 10 місяців минулого року на Волині оформили ще 10 593 термінових і 22 479 нетермінових документів згаданого зразка. Ці паспорти дійсні до завершення їх терміну дії. Проте, власники таких паспортів безвізовим режимом скористатися не зможуть.

ЧИТАЙТЕ ЩЕ: ЯК ПРАЦЮВАТИМЕ НА ПРАКТИЦІ БЕЗВІЗ ДЛЯ УКРАЇНЦІВ. РОЗ'ЯСНЕННЯ

Такий наплив, пояснює Олександр Пахолюк, пов’язаний з тим, що люди готуються до виїзду за кордон у літній період, побільшало дітей до 14 років, яким виготовляють ці документи, а також з лібералізацією візового режиму.

Як свідчать дані міграційної служби, цього тижня фіксують рекордну кількість громадян України, які звертаються за оформленням закордонних паспортів. Не виключення і Волинь. Приміром, цього тижня в один із робочих днів теж зафіксували рекордну кількість відвідувачів: двоє працівників, які приймають документи у відділені на вулиці Виниченка. За день прийняли 230 відвідувачів, які прийшли або здати документи на паспорт, або ж забрати документи.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЩО ЛУЧАНИ ДУМАЮТЬ ПРО БЕЗВІЗ? ВІДЕООПИТУВАННЯ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus