USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Зворушлива зустріч волинських бійців із рідними

1 Серпня 2014 17:06
47 волинських військовослужбовців цілими та неушкодженими повернулися додому. Сльози радості, палкі обійми, море квітів та запашний коровай – ось, що чекало їх на рідній Волині. Із прапорами та вигуками «Слава Україні!» зустрічали їх рідні та близькі.

Так, майже півсотні бійців із особового складу Луцької частини Національної гвардії України прибули до місця постійної дислокації військової частини № 1141. Вони майже два місяці виконували службово-бойові завдання на Сході країни.
Варто зазначити, що усі бійці резервного складу вищезгаданої частини, які покинули рідну землю, аби довести свою відданість неньці-Україні, повернулися додому у повному складі.

У подяку за те, що повернулися живими й неушкодженими, їм вручили запашний коровай.
Зустріти героїв прийшли й представники міської та обласної влади.
Зі слів начальника обласного УМВС Петра Шпиги, те, що волинські військові приїхали на малу Батьківщину у повному складі, означає лише одне – Бог разом із Україною і оберігає її синів.
Свого татуся з нетерпінням чекав і трирічний Сашко. У руках малюка – величезний синьо-жовтий прапор. Щоб його втримати, хлопчику довелось докласти величезних зусиль, однак відданий син міцно тримався за стяг - тішить власним патріотизмом батька. Своїми дитячими устами маленький Сашко шепоче: «Слава Україні!», аби продемонструвати дорослим, що й він знає такі важливі для кожного патріота слова.
«Цей прапор надзвичайно важливий для нашої сім’ї. Саме з ним мій син Борис 9 березня пішов воювати у Луганську область, на кордон. З тим прапором пройшов сто важких днів, після чого благополучно повернувся додому, бо потрапив під ротацію. Можете уявити, що ми пережили, тож, цей прапор став для нас сімейною реліквією», - розповідає волинянин Василь Поліщук, який дочекався з війни сина й тепер чекає на повернення зятя Анатолія - батька Сашка.


І ось, близько 15:30 почулися звуки міліцейської сирени. Один за одним до військової частини в’їжджали автобуси та автівки з бійцями. Засмаглі та втомлені, хлопці радісно посміхалися, вітаючи усіх присутніх.
Після урочистої частини, військові з трепетом обіймали своїх рідних та друзів. Маленький Сашко миттю опинився на руках свого татуся Анатолія Гречаника, який понад два місяці захищав Україну на бентежній Донеччині.
«Я бачив війну. Що ж тут іще додати? Немає кращої миті у житті, ніж бачити обличчя сина після двомісячного перебування в окопі. Ми воювали й не знали, чи повернемось живими. У зоні АТО я зрозумів, що потрібно цінувати те, що маєш. Зовсім змінилося мислення. Коли ти знаходишся на межі життя та смерті, гроші зовсім втрачають значення», - поділився страшними спогадами герой й додав, що якщо потрібно буде їхати на війну ще раз, без зайвих роздумів поїде
.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Наталія Показати IP 1 Серпня 2014 17:23
Волиняни ЩИРО раді Вам! Із поверненням на нашу рідну Волинь!!!
Анонім Показати IP 1 Серпня 2014 17:44
Седенькая старушка, пережившая то ли Освенцим то ли Майданек, с горечью улыбнулась и сказала: ЗАПОМНИТЕ НАВСЕГДА, сказала она, - что если кто-нибудь где-нибудь обещает вас убить - ПОВЕРЬТЕ ИМ. Не рассуждайте как мы тогда, перед холокостом, что это у них политика такая, а сами они хорошие и милые люди, что они это просто так говорят. Когда они перейдут от слов к делу СТАНЕТ ПОЗДНО. Верьте тем, кто обещает вас убить. И, если у вас есть силы, берите в руки оружие и убейте их первыми, чтобы защитить себя и свои семьи, если нет - хватайте детей, что можете взять, и бегите оттуда, но только не рассуждайте о том, что говорят плохое, а думают хорошее.
Вікторія Показати IP 1 Серпня 2014 18:20
Коли наших повернуть, які там вже 4 місяці??? Коли вже влада припинить знущатися і кидати наших хлопців на смерть??????
Анонім Показати IP 1 Серпня 2014 19:12
"Про загибель 10 бійців 51 бригади приблизно годину тому на своїй сторінці у соціальній мережі повідомив громадський активіст Олександр Приступа." Скачіть, не відволікайтеся!
Військова до Анонім Показати IP 1 Серпня 2014 21:46
Ти розумієш ВОНИ ВИЖИЛИ! Вони мають право святкувати це! За деякий час їх знову відправлять туди.... АЛЕ ЗАРАЗ ВОНИ ВИЖИЛИ І ПОВЕРНУЛИСЯ ЖИВИМИ! Не поливай їх брудом. Ти там не був і не знаєш через що їм довелося пройти!
Няня до Анонім Показати IP 2 Серпня 2014 00:11
Це влада так піарилась, за інших обставин ніяких пострибулюк небуло б!
Саша Показати IP 1 Серпня 2014 20:32
чому строковиків повертають а тих,що забирали з дому добровольно-примусово там залишили?
Ирина Показати IP 1 Серпня 2014 23:37
Слава и честь таким ребятам! Женам и матерям- также! Дай бог, чтобы больше никто из этих бойцов туда не вернулся- дома работы море. Необходимо требовать, чтобы сотрудников военкомата также отправляли на замену " под ротацию"- а то немного знаю одного- возмущается и он и его жена-" а чего я должен идти воевать?! почему мой муж?!"- да потому что профессию такую выбрал- ВОЕННОСЛУЖАЩИЙ, армия- это не только сидеть в военкомате и взятки брать- за 2 года такой "работы" выбрались, извините, из грязи в князи... многие годами не могут себе на жилье накопить... да что тут скажешь... и даже война им сегодня не мешает брать за откос от той же армии- все по-прежнему, ничего не меняется.
Україна Показати IP 2 Серпня 2014 02:36
http://news.bigmir.net/life/835270-Den--v-foto--Neprilichnyj-Putin-i-pervyj-trollejbus-v-Slavjanske
вася Показати IP 3 Серпня 2014 00:49
влада винна нехай свою дупу подставить а не базикае кулю в лоб

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus