USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

У волинській міліції не знають, хто віддав наказ силовикам їхати до Києва

27 Січня 2014 13:00
Майже тиждень луцькі активісти блокують військову частину на вулиці Лідавській, з якої до Києва можуть виїхати бійці внутрішніх військ.

Нагадаємо, 20 січня три автобуси з бійцями внутрішніх військ виїхали з Луцька до Києва. Та силовиків не пустили мешканці села Степань на Рівненщині. Після кількох годин їх завернули до Луцька. Переночувавши поблизу села Довжиця Маневицького району, 21 січня бійці внутрішніх військ повернулися на базу в обласному центрі Волині. Однак уже ввевечері солдати та «беркутівці» з Луцька знову намагалися виїхати до столиці. Тож активісти вирішили заблокувати виїзд з частини. Люди не хочуть, аби ті брали участь у подіях, які відбуваються в Києві, та придушували акції протесту. А учора, 27 січня, під час народного віча, стало відомо, що активісти просять про підмогу.

Ще 21 січня Інформаційне агентство Волинські Новини попросило управління УМВС області прокоментувати ситуацію з поверненням правоохоронців на базу і дати відповідь на кілька питань. Сьогодні, 27 січня, на електронну адресу видання надійшла офіційна відповідь за всіма пунктами. Текст відповіді подаємо без змін.

Повернення автобусів з волинськими силовиками – результат тиску населення чи внутрішній наказ керівництва?

«Питання щодо направлення військовослужбовців до міста Києва та повернення у місто Луцьк не є в компетенції керівництва УМВС України у Волинській області. Так як, відповідно до 1.6. Тимчасового Положення про організацію служби спеціальних моторизованих військових частин міліції військових частин спеціального призначення та підрозділів оперативного призначення внутрішніх військ МВС України, затвердженого наказом МВС України від 05.07.2005 № 521, рішення про використання військовослужбовців для виконання завдань за межами зони оперативного реагування приймається лише Міністром внутрішніх справ України».

З якою метою і за чиїм наказом відправляли автобуси з силовиками до Києва?

«Наразі інформація з даного приводу, невідома».

Скільки працівників МВС відрядили до столиці?

«Дана інформація відповідно до п. 6.1. Переліку відомостей, що становлять службову інформацію у системі Міністерства внутрішніх справ України затвердженого наказом МВС України від 14.05.2012 № 423, відноситься до категорії службової інформації (Організація забезпечення охорони громадського порядку в місцях дислокації органів державної влади та заходів з масовою участю громадян)».

Які подальші дії керівництва УМВС у Волинській області?

«Відповідно до покладених завдань, працівників органів внутрішніхсправ і надалі продовжують забезпечувати особисту безпеку громадян, захист їх прав і свобод, законних інтересів, запобігати правопорушенням, забезпечувати охорону громадського порядку, захищати власність громадян від злочинних посягань у межах своєї компетенції надавати соціальну та правову допомогу громадянам».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
відповідь Показати IP 27 Січня 2014 13:51
Може, вам ще доповісти, скільки і яке озброєння є в УМВС?
ххх Показати IP 27 Січня 2014 15:32
це ЖЕКовці розпорядились
ххх від L до ххх Показати IP 27 Січня 2014 16:49
якщо ввічливо , то комент дуууже не "неоригінальний"
Тарас Бульба Показати IP 28 Січня 2014 04:40
Синки сидіть і не

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus