USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Сьогодні відзначають Стрітення Господнє

15 Лютого 2016 08:00
За народним повір'ям, у цей день зустрічаються зима і весна.

Сьогодні усі християни східного обряду відзначають Стрітення Господнє. У народному побуті цей день здавна сприймається як зустріч зими з весною. У день Стрітення Господнього в церквах, за традицією, освячуються свічки, - інформує ТСН.

Традиція ця походить зі стародавнього звичаю влаштовувати в день Стрітення хід містом із запаленими світильниками (на зразок хресного ходу). Існує також повір'я, що ці свічки охороняють житло від удару блискавки. Коли в цей день приходили із церкви додому, то запалювали свічку.

За народними віруваннями, це захищало дім та майбутній урожай. Освячену цього дня у церкві воду використовували проти "пристріту". Нею кропили тварин і людей.

Свято відзначають у пам'ять про те, як Свята Діва Марія принесла до єрусалимського храму Ісуса Христа на 40-й день після народження. Адже згідно із тодішніми законами, кожне перше немовля чоловічої статі належало Богові, і його треба було приносити до храму на 40-й день після народження.

За народними повір'ями, в цей день "зима весну зустрічає, заморозити її хоче, та сама лиходійка від свого хотіння тільки потіє". Зазвичай в цей день ворожили, виставляючи тарілку з зерном на ніч надвір (якщо вранці роса — врожай, нема роси - погана ознака).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Риба Показати IP 15 Лютого 2016 09:31
Все это вновь и вновь напоминает о величайшем нравственно-воспитательном содержании и значении иудео-христианского «священного писания», которое не могут-де понять безбожники!
день Показати IP 15 Лютого 2016 10:32
а за християнським повірям стрітення- це зустріч старозавітного з новозавітним.не тільки для євреїв в бозі спасіння а тепер для язичників засіяло світло спасіння в Ісусі Христі. як сказав семеон коли взяв на руки Ісуса-..очі бачили спасіння Твоє яке ти приготував перед усіма народами. світло на просвіту язиіникам і на славу народу Твого- Ізраїля

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus