USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Соцвиплати можуть підвищити двічі в наступному році

13 Листопада 2013 12:48
В Україні з 1 грудня планується підвищити соцвиплати. Так, допомога при народженні першої дитини тепер буде 30 960 гривень, а соцдопомога малозабезпеченим людям складе 255,78 гривень (зараз - 240,87 гривень), - інформує ТСН.
Зі слів експертів, підвищення соцвиплат обійдеться бюджету в декілька мільярдів гривень. «Заповнювати ці гроші будуть за рахунок емісії - ця практика завжди використовується в нашій країні в таких випадках. Звичайно, це спричинить за собою інфляцію, але якщо вона буде в межах 3-4%, то це непогано, тому що слідом за інфляцією можуть зрости зарплати, і це стимулює економіку», - повідомив президент Українського аналітичного центру Олександр Охрименко.
Тим часом, заступник голови комітету Верховної Ради з питань соцполітики і праці Павло Розенко каже, що, швидше за все, в 2014 році виплати підвищать двічі - у липні та грудні. Зазначимо, у Мінсоцполітики запевняють, що зараз затримок з виплатами немає, однак соцмережі і офіційна сторінка прем'єра Миколи Азарова у «Фейсбуці» рясніють скаргами на затримки чи ж на те, що допомогу платять частинами. В основному скаржаться мами, які очікують на соцдопомогу з догляду за дитиною.
Учора Азаров похвалився, що грошей в країні вистачає, але обмежуватися соцвиплатами, з його слів, не можна. Раніше повідомлялося, що українці в 2014 році можуть зіткнутися з небувалими затримками соцвиплат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus