USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.70 9.85

Справи 51 ОМБр не закриті, а просто зупинені. Волинян кличуть на суд

6 Лютого 2017 13:01
Суд продовжує розглядати справу військового з 51-ої окремої механізованої бригад Олександра Хваса.

Усіх громадян запрошують підтримати волинського захисника 8 лютого об 11:00 на судовому засіданні у Володимирі-Волинському. Про це на своїй сторінці у Facebook написав адвокат Василь Нагорний.

«Закон і здоровий глузд вказують на те, що це має бути останнє засідання», - пише адвокат.

Волинянину Саші Хвасу, як і низці інших бійців 51-ої бригади, інкримінують самовільне залишення частини.

Нагадаємо, коли росіяни наступали під Іловайськом, волинський захисник Олександр Хвас виводив колону техніки, бо командир поїхав додому у відпустку. Самовільно не відлучався з частини, лише на день - два, з дозволу командирів, бо дружина захворіла на важку хворобу, що призвела до інвалідності.

Василь нагорний у своєму дописі додає декілька тез для тих, в кого «моя хата скраю» і «ай, не мене судять»:

1. Не забувайте подвиг бійців 2014 року, тих, хто з голими грудьми, але безстрашним серцем стояв проти окупанта.

2. Суміви? Невже, ось так просто судити можуть? Можуть! Думаєте, це в мене адвокатські амбіції третій рік грають? Про докази говоритиму в суді, а зараз просто, включіть уяву.

Ранок 24 серпня 2014, «Незалежність» кругом, а на сході — війна. Колони російських десантників вже поруч, “Градики” прилітають, “Васильки” "зацвітають", наші хлопчики гинуть... Бійці чекають розпоряджень, а штабна палатка пуста, навіть речей немає. Кудись за ніч поділась і частина бійців.

Серед тих, хто лишився— сержант Хвас з побратимами і декілька офіцерів.... Вижили і вивели техніку. Саша у вересні 2014 року повертається зі сходу в мирну частину, де тихо і безпечно, можна без обмежень в місто ходити, на вихідні додому їздити. І несподівано він тікає, як і ще близько 2000 бійців (саме стільки зарахували в СЗЧ).Все логічно, так?

3. Хлопці з 51-ї. Ви думаєте це Хваса судять? Ні, вас всіх! Як заявив місцевий військовий прокурор: - справи 51 ОМБр не закриті, а просто зупинені!!! Зміниться Генпрокурор, який припинив переслідування і їх виймуть з сейфів. Тому прийдіть і підтримайте побратима - хоча б заради себе!

?
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
анонім Показати IP 7 Лютого 2017 09:40
тих суддів кинути на передову щоб на своїй шкурі все відчули, а тоді назад нехай судять то може розум та совість знайшлася б до хлопців
до адвоката Показати IP 7 Лютого 2017 11:30
Про голих рук.Де був хвас це дивізіон 152мм самохідних гаубиць,з широкою номенклатурою боєприпасів,вага одного снаряда 43,460 кг, зі спареним 12,7 кулеметом з 2ооо патронів,автомати видали всім з НЗ з 100 процентною комплектацією, на кожну САУ видали ще по РПГ-7 з15 пострілами,по 2 ящика з гранатами РГД-5. ПРО ЯКІ ГОЛІ РУКИ ВИ КАЖЕТЕ .Я був в тому дивізіоні в 1 батареї з квітня 2014 по квітень 2015 року.Брехунів можна й судити...перше за брехню і гру на публіку.............
Ак Показати IP 7 Лютого 2017 15:08
Прізвище з великої літери пишеться.....взагалі то

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus