USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Олександру Хвасу потрібна підтримка 13 березня в суді у Володимирі

12 Березня 2017 16:40
Адвокат Василь Нагорний нагадує, що чергове судове засідання у справі бійця 51-ої бригади Олександра Хваса, якого звинувачують у самовільному залишенні частини, відбудеться 13 березня.

Зі слів адвоката, є підстави для хвилювання, оскільки засідання можуть зірвати.

Про це Василь Нагорний написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Щодо суду по справі бійця 51 бригади Саші Хвасу, який відбудеться 13 березня.

Є інформація, що військова прокуратура Луцького гарнізону збирається зірвати це засідання. Як? Змінити прокурора. А новий скаже, що йому треба знайомитись зі справою. Олег Сенюк дуже хочу, щоб це не підтвердилось, але диму без вогню не буває. Тому, в разі зміни прокурора, прошу, нагадати їм, що готуватись до справи треба заздалегідь.

Також нагадайте, що вони далеко не входять в касту недоторканих в цій країні, а тому примушування обвинуваченого до певних дій — кримінал (так само підробка докумета чи підмова свідка)», - йдеться у дописі.

Адвокат закликає військових прокурорів бути об’єктивними. «Військові прокурори, прошу вас, не випробовуйте на міцність нерви атовців. Я більше нікого стримувати, переконувати не буду. Моя справа — юридичний захист, але хлопці, в боротьбі з несправедливістю і підлістю, визнають і «право сили», - пише Нагорний.

А також закликає усіх небайдужих підтримати Олександра Хваса у день засідання, передусім – бійців нині розформованої 51 бригади.

«Атовці, першою чергою, 51 бригада! Саші Хвасу потрібна підтримка 13 березня у Володимирі. Покажіть, що ви Воїни, над якими не можна знущатись, а не "хатазкраю" (але все в рамках закону, бо не виключено, що місцева військова прокуратура спеціально провокує збурення на Волині)», - йдеться у повідомленні.

ЧИТАТИ ЩЕ: СПРАВИ 51 ОМБР НЕ ЗАКРИТІ, А ПРОСТО ЗУПИНЕНІ



Нагадаємо, розгляд справи триває вже понад рік: молодшого сержанта Хваса, який отримав інвалідність ІІІ групи, судять за нібито самовільне залишення частини з 1 листопада 2014 по 16 лютого 2015 року. Натомість екс-військовослужбовець запевняє, що з частини додому його відпустили командири для вирішення сімейних обставин.

ЧИТАТИ ЩЕ: У СПРАВІ БІЙЦЯ 51-ОЇ БРИГАДИ ПОВТОРНО ДОПИТУЮТЬ СВІДКІВ. ФОТО. ВІДЕО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Роживець Показати IP 7 Березня 2017 21:00
Я приїду з Кравченко і Винокуровим.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus