USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

США перевірятимуть соцмережі претендентів на візу

4 Червня 2019 07:40
Держдепартамент США ухвалив правила, згідно з якими більшості прохачів американської візи доведеться показати візовим офіцерам свої імена користувачів в соціальних мережах, адреси електронної пошти і номери телефонів.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на агентство Associated Press.

Держдепартамент повідомив, що він оновив свої імміграційні та неімміграційні візові анкети. Тепер майже у всіх заявників будуть запитувати про додаткову інформацію, включаючи «ідентифікатори соціальних мереж».

Раніше дані про соціальні мережі, електронну пошту та номери телефонів запитували тільки у заявників, які підпадали під категорію більш ретельного розгляду. Зокрема, до таких належали люди, які їздили в контрольовані терористичними організаціями райони. За оцінками, 65 тисяч заявників на рік потрапляли в цю категорію.

Очікується, що зміна, яку запропонували в березні 2018 року, торкнеться близько 15 мільйонів іноземців, які щорічно звертаються за візами для в’їзду до Сполучених Штатів.

«Національна безпека є нашим першочерговим завданням при розгляді заяв на отримання візи, і кожен потенційний мандрівник і іммігрант, що прямує до Сполучених Штатів, проходить ретельну перевірку безпеки», – зазначили в департаменті.

Нові правила набули чинності 31 травня. Вони стосуються більшості категорій віз – туристичних, студентських, робочих тощо. Для дипломатичних і офіційних делегацій Держдепартамент зробив винятки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Це ж не демократично Показати IP 4 Червня 2019 08:19
У нас вже є смотрящая за укромордокнигою! Коли поліграфів чекати, щоб думки вичитували?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus